Acasă Politic Andrei Năstase despre toți cei plecați din țară: ”Eu știu ce înseamnă...

Andrei Năstase despre toți cei plecați din țară: ”Eu știu ce înseamnă suferința diasporei„

0

Iubește diaspora, așa cum își iubește Moldova în fiecare clipă. Este vorba despre președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, tot el candidat la prezidențialele din 1 noiembrie. Afirmația a fost făcută de politician în cadrul unui post radio din țară, destinat tuturor moldovenilor plecați peste hotare.

„Fac tot, dar absolut tot ce-mi stă în puteri, ca într-o bună zi să ne regăsim cu toții acasă. Iată că, după 10 ani de zile de muncă, luptă, de chin, eu am reușit să-mi aduc familia acasă. Voi continua, astfel încât și alte sute de miii de familii despărțite astăzi de vitregiile sorții să revină acasă, alături de copii, de părinți, de cei dragi. De multe ori mă întreabă câte unul, răuvoitor: Dar de ce nu-ți aduci familia acasă? De ce stai cu familia prin străinătăți? I-aș propune să închidă pentru câteva clipe ochii și să-și imagineze că rămâne pentru 7 zile fără copila lui de un an, de doi, trei sau să-și imagineze că rămâne fără iubita lui vreo 7 zile. Apoi, să deschidă ochii și să înțeleagă că Andrei Năstase a stat 7-8 ani de zile fără copiii săi, fără soția lui, acasă. Eu știu ce înseamnă suferința diasporei. Știu ce înseamnă suferința fiecărui moldovean care astăzi se află în străinătate și și-ar dori ca într-o bună zi să poată să revină acasă, într-o țară în care vrei să trăiești, în care să ai și libertate, și bunăstare, și destul bun simț, mai ales din partea politicienilor, din partea celor care conduc țara. Să vii acasă într-o Moldova educată, sănătoasă, dreaptă, corectă”, a spus Năstase, într-o emisiune de la DIASPORA Media.

Menționăm că Andrei Năstase este candidatul PPDA la alegerile prezidențiale.

Pentru alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie au fost înregistraţi opt candidaţi: Renato Usatîi – Partidul Politic Partidul Nostru, Andrei Năstase – Platforma Demnitate şi Adevăr, Tudor Deliu – Partidului Liberal Democrat, Igor Dodon – candidat independent (de facto candidatul PSRM), Violeta Ivanov – Partidului Politic Şor, Maia Sandu – Partidul Acţiune şi Solidaritate, Octavian Ţîcu – Partidul Unităţii Naţionale, Dorin Chirtoacă – Blocul Electoral UNIREA.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.