Acasă Comunicate de presă Precizările Procuraturii Generale în legătură cu secvențele video în care adjunctul PG,...

Precizările Procuraturii Generale în legătură cu secvențele video în care adjunctul PG, Ruslan Popov apare împreună cu fostul procuror Boris Lupașcu: ” Interdicții limitative de comunicare între cei doi nu existau”

1

În contextul secvențelor video apărute recent în presă în care adjunctul Procurorului General, Ruslan Popov apare împreună cu fostul procuror Boris Lupașcu, fapt care a stârnit un val de controverse în spațiul public, Procuratura Generală a venit cu o reacție. Astfel prin intermediul unui comunicat de presă, instituția punctează următoarele:


1.    Cei doi se cunosc de mai mulți ani în condițiile în care au activat împreună în cadrul organelor Procuraturii;
2.    Întâlnirea între Ruslan Popov și Boris Lupașcu a avut loc pe 25 aprilie 2021 și a fost una accidentală, într-un local public, la o stație PECO din capitală, în care cei doi au comunicat în timp ce au servit o cafea;
3.    Interdicții limitative de comunicare între cei doi nu existau, or, la acel moment, Boris Lupașcu nu era parte a vreunei lucrări pendinte la Procuratură (petiție, proces penal sau cauză penală);
4.    Adresarea deputaților Litvinenco și Pâslariuc prin care solicitau examinarea pretinselor fapte de uzurpare a puterii de stat și tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate a fost recepționată la Procuratura Generală luni, 26 aprilie 2021, fiind dispusă examinarea celor invocate într-un regim prioritar.
Procuratura Generală transmite, pe această cale, un mesaj de încredere în profesionalismul și imparțialitatea procurorilor antrenați în anchete, cărora li se asigură resursele necesare pentru clarificarea faptelor și soluționarea spețelor obiectiv, echidistant și într-un termen rezonabil.

Concomitent, Procuratura face apel către unele forte politice cu conexiuni subversive, antrenate în campanii toxice de discreditare a procurorilor responsabili de anchete, să înceteze aceste atacuri, cu atât mai mult cu utilizarea măsurilor special de investigație, care contravin cadrului legal și sunt efectuate în afara procedurilor penale.

Precizăm că Ruslan Popov, adjunctul procurorului general, s-ar fi văzut duminică cu Boris Lupașcu, cel care a fost numit vineri de majoritatea PSRM-Șor la funcția de judecător CC și care a renunțat la mandat în dimineața zilei de marți, 27 aprilie. Popov a negat că s-ar fi văzut de curând cu Boris Lupașcu, în presă, însă, au apărut imagini care confirmă întâlnirea dintre cei doi.

CITEȘTE ȘI: VIDEO // Adjunctul procurorului general, numit pe criterii politice de PSRM, complice al ”uzurpării puterii în stat”: Popov s-ar fi văzut duminică cu Lupașcu

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.