Acasă Politic Popescu, despre atacul cibernetic din Ucraina: Condamnăm ferm astfel de activități cibernetice...

Popescu, despre atacul cibernetic din Ucraina: Condamnăm ferm astfel de activități cibernetice rău intenționate

82
0
ads

Viceprim-ministrul, ministrul de Externe, Nicu Popescu a venit cu o reacție în urma atacului cibernetic asupra site-urilor ministerului ucrainean de Externe, guvernului și consiliului național de securitate și apărare a Ucrainei.

„Am aflat în această dimineață despre atacurile cibernetice masive direcționate către o serie de site-uri web ale agențiilor guvernamentale din Ucraina, inclusiv în adresa Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei. Întrucât investigația acestor atacuri este încă în desfășurare, condamnăm ferm astfel de activități cibernetice rău intenționate”, a scris pe pagina sa de Twitter, Nicu Popescu.

Amintim că în seara de 13 ianuarie, site-urile guvernului din Ucraina au fost ținta unui atac cibernetic masiv. Atacul a conținut un mesaj cu avertismentul: „Ucraineni! Toate datele voastre personale au fost încărcate pe rețeaua publică. 

Toate datele din calculatoare au fost distruse și sunt imposibil de recuperat. Toate informațiile despre voi sunt publice, temeți-vă și așteptați-vă la ce e mai rău. 

Aceasta este pentru trecutul, prezentul și viitorul vostru”, s-a arătat într-un mesaj scris în ucraineană, poloneză și rusă, apărut pe site-urile sparte ale instituțiilor guvernamentale din Ucraina vizate de atac.

Purtătorul de cuvânt al ministrului de Externe ucrainean a declarat că este „prea devreme” pentru a preciza cine s-a aflat în spatele acestui atac dar a sugerat că Rusia s-a aflat în spatele unor atacuri similare în anii trecuți.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here