Acasă Politic CEC a atribuit „online” mandatul de deputat lui Ștefan Gațcan

CEC a atribuit „online” mandatul de deputat lui Ștefan Gațcan

0

Comisia Electorală Centrală (CEC) a atribuit, în cadrul ședinței de astăzi, mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, ales în circumscripția electorală uninominală nr. 38, municipiul Hâncești, la alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020. Acesta îi revine lui Gațcan Ștefan, ales din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Conform procedurilor legale stabilite, CEC va prezenta Curții Constituționale setul de documente necesar pentru validarea mandatului de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

De precizat că ședința de astăzi a CEC a avut loc într-un mod inedit. Mai exact, membrii CEC au decis să organizeze ședința de astăzi în regim de video-audio conferință pentru a evita, „pe cât posibil, contactul direct între persoane”.

În urma alegerilor din Hâncești, socialistul Ștefan Gațcan a obținut 5 539 de voturi, fiind urmat de Olesea Stamate cu 4 554 voturi. Democratul Ion Mereuță a obținut 1 810 voturi, Grigore Cobzac – 1 792, iar Dorin Chirtoacă – 346.

De menționat că cele două localități au intrat în carantină după ce mai multe persoane au fost diagnosticate cu COVID-19. În această noapte, o femeie din s.Bălceana a decedat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.