Acasă Justiţie PG confirmă reținerea lui Statnîi în dosarul VENTO. Acesta are statut de...

PG confirmă reținerea lui Statnîi în dosarul VENTO. Acesta are statut de bănuit

0

Procuratura Generală vine confirmă reținerea lui ex-procurorului anticorupție, Roman Statnîi ți vine cu noi detalii. Potrivit unui comunicat de presă, Statnîi este bănuit de ”exces de putere”, ”fals în acte publice”, ”reținerea sau arestarea ilegală” și ”tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate”.

Toate aceste acțiuni, potrivit probatoriului, au fost comise în privința co-proprietarilor rețelei de benzinării ”VENTO”, cărora, în coparticipare cu șeful său de atunci (actualul șef suspendat al Procuraturii Anticorupție), doi polițiști și alte persoane încă nestabilite, le-ar fi fabricat un dosar la comandă.
Precizăm că, recent, frații Igor și Adrian Borș, co-proprietarii rețelei de benzinării ”VENTO”, au fost reabilitați în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că în anul 2018 au fost persecutați, reținuți, arestați, deposedați de avere și trași ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă.

Menționăm că SafeNews.md a scris aseară despre reținerea lui Statnîi.

Marțim 26 ianuarie, fostul acuzator anticorupție a fost invitat pentru audieri în jurul orei 14:30. În cadrul acestora, procurorul delegat în cadrul PCCOCS, Alexandru Guzic i-a înaintat calitatea de bănuit, fiind reținut pentru un termen de 72 de ore.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.