Acasă Justiţie BREAKING NEWS// Fostul procuror anticorupție, Roman Statnîi – reținut de PCCOCS în...

BREAKING NEWS// Fostul procuror anticorupție, Roman Statnîi – reținut de PCCOCS în dosarul VENTO

1

Fostul procuror anticorupție, Roman Statnîi, cel care a fost procurorul de caz în dosarul VENTO a fost reținut de procurorii PCCOCS. Informația a fost confirmată pentru SafeNews.md de către avocatul acestuia, Sergiu Moraru.

Potrivit primelor informații, Statnîi a fost invitat pentru audieri în jurul orei 14:30. În cadrul acestora, procurorul delegat în cadrul PCCOCS, Alexandru Guzic i-a înaintat calitatea de bănuit, fiind reținut pentru un termen de 72 de ore.

Deocamdată nu este clar i se incriminează.

SafeNews.md amintește că în cadrul aceluiaș dosar este vizat și șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, dar și alte două persoane – foști ofițeri de investigații din cadrul Direcției nr.5 a INI.

Viorel Morari are calitate de învinuit pentru patru capete de acuzare ”exces de putere”, ”fals în acte publice”, ”reținerea sau arestarea ilegală” și ”tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate” – acțiuni comise în privința co-proprietarilor rețelei de benzinării ”VENTO”. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.