Acasă Economic Peste 3000 de echipamente donate de MAEIE medicilor de la Institutul de...

Peste 3000 de echipamente donate de MAEIE medicilor de la Institutul de Urgență

0

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene exprimă solidaritate cu sistemul național de sănătate și a oferit cu titlu de donație 3100 unități cu echipament de protecție pentru personalul medical de la IMSP Institutul de Medicină Urgentă din municipiul Chișinău, care este una dintre instituțiile medicale din prima linie în lupta cu pandemia COVID-19.

Suntem recunoscători Consulilor Onorifici ai Republicii Moldova peste hotare, care au răspuns apelului MAEIE și al misiunilor diplomatice și oficiilor consulare moldovenești peste hotarele țării, contribuind financiar la colectarea a 373 800 lei”, a spus secretarul de stat Gheorghe Leucă, în cadrul unei ceremonii festive.

La rândul său, dr. Mihail Ciocanu, director al Institutului de Medicină Urgentă din Chișinău a comunicat că ajutorul este întotdeauna unul țintit.

Ajutorul din partea ministerului de externe este întotdeauna unul țintit. Această donație de 3100 de costume de protecție pentru medicii și asistenții medicali care activează în secțiile de reanimare COVID-19 și va fi suficient pentru o lună de activitate în tratamentul pacienților din cadrul instituției noastre medicale”.

Este cea de-a doua donație financiară directă a diplomației moldovene, în aprilie curent, personalul diplomatic a oferit voluntar salariul pentru o zi de muncă în sumă totală de 145 900 lei, care au fost transferați în contul bancar special deschis de către Ministerul Finanțelor destinat măsurilor de combatere a COVID-19 în Republica Moldova.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va continua să depună toate eforturile pentru a asista medicii moldoveni în lupta cu pandemia prin asigurarea unei comunicări active cu partenerii de dezvoltare asupra necesităților sistemului medical.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.