Acasă Economic Lituania va acorda R. Moldova 350.000 de euro: Anunțul premierului

Lituania va acorda R. Moldova 350.000 de euro: Anunțul premierului

0

Lituania va acorda țării noastre 350.000 de euro pentru implementarea Memorandumului de înțelegere semnat între cele două state. Declarația a fost făcută de prim-ministrul lituanian, Ingrida Šimonytė, în urma întrevederii cu Natalia Gavrilița.

Oficialul a mai menționat că țara sa rămâne un partener de încredere al Moldovei și susține aspirațiile țării noastre de a face parte din familia europeană. 

„Sunt bucuroasă să fiu în Moldova. Scopul vizitei mele este să reiterez suportul pentru Moldova și pentru Guvern. Susținem aspirațiile Moldovei pentru a fi parte a familiei europene. Memorandumul de înțelegere semnat azi va contribui la consolidarea capacităților instituționale și a guvernării în Moldova. Lituania va aloca, ca prim pas, 350.000 de euro pentru implementarea acestui Memorandum”, a declarat oficialul. 

Prim-ministrul Lituaniei a mai declarat că țara sa și-a arătat sprijinul pentru Moldova nu doar prin vorbe, dar și prin fapte concrete. La rândul său, premierul Natalia Gavrilița a mulțumit pentru ajutorul financiar. 

„Această vizită este un semnal puternic de susținere pentru țara noastră. Acest Memorandum va contribui la consolidarea capacității instituționale și de guvernare în Moldova și este doar una dintre acțiunile de pe agenda bilaterală de cooperare moldo-lituaniană. Aduc mulțumiri Lituaniei pentru susținerea constantă acordată Moldovei în dialogul cu UE”, a menționat Gavrilița. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.