Acasă Social Peste 2.400 de internări în spital: Intoxicații alcoolice și accidente

Peste 2.400 de internări în spital: Intoxicații alcoolice și accidente

119
0
ads

În ultimele 3 zile medicii de pe ambulanță au intervenit în ajutorul a 7.342 de pacienți. După acordarea primului ajutor medical 2.441 persoane, dintre care 1.977 maturi și 464 minori, au fost transportați la departamentele de urgență al instituțiilor spitalicești din țară.

De asemenea în structura solicitărilor deservite predomină urgențele respiratorii – 2.488 solicitări, inclusiv 734 IRVA, urmate de urgențele cardiovasculare – 1.160 solicitări, inclusiv 18 pacienți cu Sindrom coronarian acut și urgențele neurologice – 815 solicitări, inclusiv 112 de accidente vasculare cerebrale.

Urgențele traumatologice au constituit 517 de solicitări. În acest weekend au fost înregistrate 33 accidente rutiere, în urma cărora 49 de persoane cu diverse traumatisme au avut nevoie de acordarea asistenței medicală de urgență din partea echipelor AMU. Ulterior 40 pacienți au fost transportați la Unitățile de Primire Urgente ale instituțiilor medicale spitalicești.

Totodată, în perioada evaluată la Serviciul de Urgență au fost înregistrate 14 solicitări pe motivul urgențelor toxice de diferite geneze. Echipele AMU au acordat primul ajutor medical la șase personae care s-au intoxicat cu medicamente și la patru persoane care au suferit intoxicații cu alcool. La necesitate, în dependență de starea pacienților, aceștia au fost transportați asistat la departamentele de urgență al instituțiilor spitalicești din țară pentru continuarea tratamentului specializat în condiții de staționar.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here