Acasă Sport Pep Guardiola intervine la Barcelona! A recomandat conducerii antrenorul perfect pentru a...

Pep Guardiola intervine la Barcelona! A recomandat conducerii antrenorul perfect pentru a reînvia spiritul echipei

0

După rușinea istorică de pe teren propriu din grupele Champions League cu Bayern, 0-3, situația la Barcelona este una destul de tensionată. Unii suporteri ai catalanilor au rămas fără răbdare și cer înlocuirea lui Ronald Koeman, întrucât echipa și-ar fi pierdut identitatea. Barcelona nu mai folosește celebrul sistem 4-3-3 și nici nu prea îi mai iese stilul de joc „tiki-taka”.

Pep Guardiola a recomandat un antrenor celor din conducerea Barceonei

Pep Guardiola, antrenor sub comanda căruia Barcelona a jucat cel mai frumos fotbal din istoria sa recentă, a făcut o recomandare conducerii clubului. Conform publicației catalane El Nacional, actualul tehnician al lui Manchester City l-ar fi propus pe Erik Ten Hag, ca înlocuitor al lui Ronald Koeman.

Asta deoarece antrenorul lui Ajax este un continuator al stilului implementat de legendarul Johann Cruyff la Barcelona și i-ar putea reda identitatea clubului catalan. Guardiola a colaborat cu Ten Hag în trecut, la Bayern, unde spaniolul era principal, iar olandezul pregătea echipa a doua.

Principalele lucruri care îl recomandă pe Ten Hag ar fi stilul ofensiv pe care îl impune la echipele pe care le antrenează și faptul că mizează foarte mult pe jucătorii tineri, de care lotul Barcelonei nu duce lipsă. Tehnicianul de 51 de ani mai are contract cu Ajax până în vara anului 2023.

Barcelona i-ar fi propus lui Jordi Cruyff să îl înlocuiască pe Ronald Koeman

Locul lui Ronald Koeman pe banca Barcelonei nu mai este bătut în cuie, întrucât mulți fani deja au rămas fără răbdare. Recent, în presa spaniolă s-a vehiculat faptul că olandezul a primit un ultimatum din partea conducerii, iar soarta sa ar depinde de meciurile cu Granada, Cadiz și Levante, din campionat.

Conform unui jurnalist din Spania, Toni Juanmarti, Barcelona ar fi luat legătura în ultimele ore cu Jordi Cruyff, băiatul legandarului fotbalist și antrenor Johan Cruyff. Conducerea de pe Camp Nou l-ar fi întrebat dacă ar fi dispus să preia echipa, însă acesta a răspuns că pentru moment nu dorește să facă acest lucru.

Jordi Cruyff este fost jucător la Barcelona, iar în cariera sa de antrenor a trecut prin campionatul israelian și chinez, pregătind și selecționata Ecuadorului. Tatăl său este cel care a implementat celebrul 3-4-3 pe Camp Nou, modernizat apoi în 4-3-3, sistemul consacrat al Barcelonei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.