Acasă Politic Octavian Țîcu către Procurorul General: ”Dacă mai are o urmă de...

Octavian Țîcu către Procurorul General: ”Dacă mai are o urmă de bun-simț, trebuie să demisioneze”

0

Liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, se arată revoltat de faptul că fostul director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari, a fost scos basma curată de către justiția din R. Moldova, deși a „aruncat șapte oameni nevinovați în temnițele lui Erdogan”. Acesta a publicat o postare pe pagina sa de facebook, prin intermediul căreia solicită demisia Procurorului General.

„Scandaloasa decizie a justiției moldovenești de a-l scoate basma curată pe fostul șef SIS este încă o dovadă că sistemul juridic din R. Moldova rămâne capturat de Igor Dodon, iar procurorul general Alexandr Stoianoglo este parte a sistemului ticăloșit și omul actualului președinte”, consideră Țîcu.

În aceeași postare, Țîcu declară că procurorul trebuie să-și dea demisia, mai ales că Procuratura nici nu a contestat decizia blândă a Judecătoriei Centru, sediul Buiucani.

„Să minți că Vasile Botnari a fost condamnat cu suspendare, deși el trebuia să stea închis, când el a fost pedepsit doar cu o amendă este intolerabil. Pur și simplu procurorul general trebuie să plece. Să arunci șapte oameni în temnițele lui Erdogan și să scapi doar cu o amendă este inacceptabil chiar și pentru R. Moldova.
Îi cer oficial lui Stoianoglo să demisioneze. Dacă mai are o urmă de bun-simț, trebuie să demisioneze pentru că orice act, orice anchetă derulată de el va sta de azi sub semnul imoralității și al justiției selective, deoarece tot ce a făcut actualul procuror a fost să-l ocrotească pe Dodon și oamenii săi preluați de la Plahotniuc”, a conchis Octavian Țîcu.

Amintim că portalul nostru a publicat o parte din sentință, unde se demonstrează că fostul director al SIS, Vasile Botnari, a fost amendat cu 88 000 de pei pentru răpirea și expulzarea a șapte profesori de la rețeaua de licee „Orizont”. Asta deși procurorii solicitau inițial doi ani de închisoare, însă nu au contestat decizia primei instanțe.

Mai mult decât atât, hotărârea a fost luată acum două luni, iar Procuratura Generală nu a informat opinia publică în acest caz.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV // DOC // (in)JUSTIȚIA Procurorului General: Fostul șef al SIS a fost condamnat doar la achitarea unei amenzi. Vezi sentința

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.