Acasă Social Năstase susține că Dragalin trebuie să plece de la șefia PA

Năstase susține că Dragalin trebuie să plece de la șefia PA

0

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, trebuia să plece din funcție dacă știa sau nu știa despre trucarea concursului. De această părere este Andrei Năstase, președintele fondator al Platformei DA. Comentariul acestuia vine după apariția unor mesaje în spațiul public, atribuite ministrului justiției, Sergiu Litvinenco, în urma cărora Dragalin a fost acuzată în repetate rânduri că a ajuns la șefia PA printr-un concurs trucat.

„Din dezvăluirile recente aflăm cum se fac concursurile. Categoric trebuie să plece din funcție”, a spus Nastase.

Potrivit lui, dacă Dragalin nu-și va da demisia, vor fi înaintate mai multe demersuri către instituțiile Statelor Unite ale Americii, astfel ca aceasta să nu se mai poată angaja într-o funcție publică

„Doamna Dragalin, dacă mă vezi acuma, nu ne-am cunoscut niciodată. Iată în Statele Unite ale Americii și dacă asta nu se va întâmpla, dacă doamna Dragalin nu-și dă demisia cât de curând posibil. Dacă nu o vor face alții, eu am să o fac. În momentul în care o să-și ducă mandatul la capăt, aici, nu o să dureze foarte mult. Ei vor pleca într-o bună zi. Ea va dori să se retragă, probabil, tot în America. Dacă nu a să o facă alții, eu am să fac demersurile necesare către instituțiile SUA ca acest om, acolo la CV să fie foarte clar scris – suspiciune de fraudă în ceea ce înseamnă concursul. Un asemenea om în SUA, nu va mai fi primit niciodată într-o funcție publică”, a menționat Năstase.

Mai mult, Năstase spune că în cazul în care Dragalin nu ar fi știut că concursul în urmă căruia a ajuns șefă la Procuratura Anticorupție, a fost unul trucat, atunci președintele țării, Maia Sandu ar trebui să-i sugereze acesteia să plece din funcție.

„Dacă doamna Dragalin nu a știut, ar trebui dumneata să-i sugerezi – pleacă. Altfel se distruge un destin, distruge o carieră”, a adăugat Andrei Năstase.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.