Acasă Social Ex-prezentatoare TV8: Am fost atacată, jignită și intimdată de Platon. Conducerea știa,...

Ex-prezentatoare TV8: Am fost atacată, jignită și intimdată de Platon. Conducerea știa, dar nimeni nu a intervenit

0

Fosta prezentatoare de știri și reporteră a postului de televiziune TV8, Mihaela Dicusar, susține că a fost atacată, jignită și intimidată în repetate rânduri de către controversatul afacerist Veaceslav Platon, dar deși conducerea postului de televiziune a fost informată despre aceste lucruri, nu a intervenit niciodată.

„De fiecare dată când mă simțeam jignită, intimidată de acest om (Platon, n.r.), anunțam despre asta. Veneam plângând de la evenimente. Din păcate, mi se spunea că totul e bine. Și nu puteam face nimic altceva. Pentru că mi se spunea că nu există nicio implicare a lui Platon la TV8, ca să se dovedească până la urmă că nu e chiar așa de bine cum se credea”, a declarat Dicusar în cadrul unui interviu pentru Gazeta de Chișinău.

Ea a dezvăluit că superiorii săi pe care i-a anunțat despre aceste acțiuni sunt Veronica Gherbovețchi și Mariana Rață.

„Mariana a spus că vor avea o ședință și vor discuta. La ultima ședință cu reporterii eu am mai întrebat o dată dacă este sau nu vreo implicare a lui Platon la TV8. Și Veronica mi-a răspuns că a vorbit cu Natalia Morari și că aceea a zis că nu este nimic, adică nicio implicare”, susține jurnalista.

Potrivit acesteia, primul incident cu Platon a fost în ianuarie, când a făcut un material despre o vizită nocturnă a lui Platon la Procuratura Generală: „Le-am anunțat și le-am spus că m-a făcut „omul lui Plahotniuc”. Că el va „discuta cu administrația TV8 despre comportamentul reporterului”. Mi-au spus să nu acord atenție, că e clar cine e Platon. Cu asta s-a terminat. Nu s-a luat nicio atitudine”.

Un alt incident a fost la judecătoria Buiucani, când după ce a fost atacată de Platon, Dicusar a plecat la redacție plângând.

„Cuvinte jignitoare, că sunt o jurnalistă foarte rea și că de ce fug de el. Eu încercam deja să fug de el. Așteptam cameramanul să mai ia niște imagini, dar el s-a apropiat de mine, fiind lângă sediul judecătoriei, și a început să mă atace. Îmi spunea în rusă că, „probabil, sunt primul om de care fugi așa. Ești o jurnalistă slabă, ce fel de întrebări pui tu, cine ți le-a dat?”. Asta e cel mai dureros pentru un jurnalist. Și nu știam cum să scap de el. Am plecat împreună cu cameramanul”, a declarat Mihaela Dicusar.

Și de această dată, susține Dicusar, a fost informată Veronica Gherbovețchi, dar nu s-a reacționat nici într-un fel: „I-am spus că, cel mai probabil, nu voi mai merge la evenimentele unde va fi Platon. Am fost intimidată de el de vreo trei ori și nu s-a reacționat în niciun fel”.

Dicusar a părăsit TV8 la o zi după ce Natalia Morari că are o relație cu Platon și că au și un copil împreună.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.