Acasă Istorii din spatele culisei Morari: Banii de la Metalferos ajungeau la o companie a lui Plahotniuc

Morari: Banii de la Metalferos ajungeau la o companie a lui Plahotniuc

0

Dosarul penal împotriva lui Plahotniuc, privind spălările de bani, a fost posibil datorită implicării autorităților elvețiene, susține fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

Morari a declarat, în cadrul unui interviu pentru Timpul, că s-a stabilit că o parte din banii de la Metalferos, care ar fi trebuit să ajungă în bugetul statului, mergeau către o companie a lui Plahotniuc.

„În iulie 2019, unitatea de investigații financiare din Elveția ne-a sesizat despre anumite tranzacții suspecte ale familiei Plahotniuc. Noi am solicitat informații de la Servciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor (SPCSB) cu privire la rulajul unor mijloace financiare. Pornind de la aceste date, CNA a făcut o analiză operațională cu partenerii străini și s-a stabilit circulația banilor. De exemplu, de la „Metalferos”, banii s-au dus la un agent economic de peste hotare, apoi la altul și până la urmă au ajuns la o firmă care are legătură cu Plahotniuc„, susține Viorel Morari.

Amitntim  că președintele Igor Dodon fost acuzat de către omul de afaceri Valentin Eșanu că a ajuns la o înțelegere în privința companiei „Metalferos” cu proaspătul vicepreședinte al PD Vladimir Andronachi, iar astăzi de acolo sunt finanțate atât Partidul Democrat cât și Partidul Socialiștilor.

Iar fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a dezvăluit că nașul lui Igor Dodon, Sergiu Catan, care este director financiar al companiei, l-a intimidat pe procurorul care instrumenta cazul Metalferos. Într-un final acesta a fost nevoit să-și dea demisia.

Guvernul a scos la privatizare compania Metalferos.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.