Acasă Istorii din spatele culisei SURSE//DOC// Schimb de servicii? Un vot în favoarea soluționării unei cauze penale....

SURSE//DOC// Schimb de servicii? Un vot în favoarea soluționării unei cauze penale. Vezi implicarea lui Clima

1

Serviciu contra serviciu! În Repubica Modova nivelul de încredere în justiție continuă să fie minim, iar cetățenii continuă să raporteze ilegalitățile care se produc în sistem. Este și cazul în care ar fi implicați proaspătul președinte al Curții de Apel Chișinău, Vladislav Clima și membra CSM, Carolina Ciugureanu-Mihailuță, care ar fi avut o înțelegere peste limita legalității.

Potrivit surselor SafeNews.md care au solicitat păstrarea anonimatului, între președintele Curții de Apel Chișinău, numit recent în funcție și membrul Consiliului Superior al Magistraturii, Carolina Ciugureanu-Mihailuță, ar fi existat o înțelegere. Mai exact, ultima l-ar fi votat pe Vladislav Clima pentru funcția de președinte al CA, iar în schimb, Clima ar urma să soluționeze dosarul tatălui membrei CSM – Ciugureanu Mihail contra Consiliul Superior al Magistraturii.

Potrivit site-ului instanței, ședința de examinare a cauzei sus menționate ar fi trebuit să aibă loc la data de 20 iulie, curent, adică cu 8 zile înainte, cel care urma să examineze, adică Vladislav Clima să fie numit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău, sedința însă a fost amânată, fără a se indica motivul, sau o altă dată a examinării.

Între timp, la data de 28 iulie 2020, Vladislav Clima a fost ales președinte al CA, inclusiv cu votul Carolinei Ciugureanu-Mihailuță, susțin sursele SafeNews.md.

Potrivit noilor actualizări de pe site-ul instanței, ședința a fost programată pentru data de 21.09.2020.

Portalul SafeNews.md menționează că potrivit unei încheieri judecătorești, ajunsă în posesia redacției, Vladislav Clima ar fi depus o declarație de abținere de la examinarea cauzei. Aceasta însă a fost respinsă la data de 10 iulie 2019.

Clima by SafeNews

Amintim că Judecătorul Vladislav Clima, a fost numit la 28 iulie, 2020 șef al Curții de Apel Chișinău, de către CSM și este unul dintre cei mai înstăriți magistrați din Moldova. Este fiul fostului judecător al Curții Supreme de Justiție Nicolai Clima, cel care în perioada 2006-2009 a condus și Consiliul Superior al Magistraturii.

În ultimii ani, Vladislav Clima s-a remarcat prin sentințe la mai multe dosare controversate. Magistratul este șeful completului de judecată care în 2018 a menținut decizia primei instanțe de anulare a alegerilor primarului mun. Chișinău. Anterior, a dispus atribuirea unui teren de 1,1 ha de la Moldexpo pentru compania Finpar Invest, beneficiarul căreia era Vladimir Plahotniuc și unde se află sediul Holdingul media deținut de fostul lider PDM, decizia fiind ulterior anulată de Curtea Supremă de Justiție.

Tot Vladislav Clima este cel care a suspendat hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii privind suspendarea din funcție a judecătorului Sternioală Oleg, care ulterior a fost casată de Curtea Supremă de Justiție.

Carolina Ciugureanu-Mihailuță – a fost unul dintre cei 18 candidați, din rândul profesorilor de drept, la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Aceasta, împreună cu alți trei candidați, au acumulat cele mai multe puncte și au câștigat concursul organizat de Parlament la începutul acestui an. La data de 17 martie 2020, candidatura acesteia a fost aprobată de majoritatea parlamentară, formată din deputații socialiști și democrați

Este fiica ex-magistratului de la Curtea de Apel Chișinău, Mihail Ciugureanu, învinuit într-un dosar penal pentru pronunțarea unei hotărâri ilegale care l-a favorizat pe fiul său într-o schemă de acaparare a terenurilor.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

1 COMENTARIU

  1. De atata !
    Cand spunem dodon, inseamna Porc,
    Oriunde nu s-ar afla, pretutindeni e Porcarie !
    Si asta pe timp de pandemie !
    Necatand la asta, Porcul pretinde la presedentie !
    Asa porci mai sunt:candu, chirtoaca, deliu, usatii, nastase,ivanov, kalin,costas

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.