Acasă Politic Maia Sandu s-a întâlnit cu Laura Codruța Kovesi, procurora-șef a Parchetului European....

Maia Sandu s-a întâlnit cu Laura Codruța Kovesi, procurora-șef a Parchetului European. Ce au discutat

0

Maia Sandu a avut o întrevedere cu procurora-șefă a Parchetului European, Laura Codruța Kövesi, la Bruxelles. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a președintei Republicii Moldova. În postare scrie că întrevederea a avut loc duminică, 17 ianuarie curent.

„Am discutat despre nevoia de a impulsiona reformele din sistemul justiției în Republica Moldova. De asemenea, ne-am manifestat interesul reciproc de a stabili o relație de colaborare între Parchetul European și instituțiile de combatere a corupției din Republica Moldova. Este un prim pas pentru a iniția și a desfășura activități comune în ceea ce privește combaterea contrabandei și a spălării de bani”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook. 

Menționăm că, anterior Laura Codruța Kovesi a declarat că nu a primit vreo propunere de a veni să facă ordine în sistemul de drept din Republica Moldova.

Declarația a fost spusă în condițiile în care mai mulți activiști civici și politicieni au menționat, în repetate rânduri, că țara noastră are nevoie de Kovesi în fruntea Procuraturii Generale pentru a stârpi corupția și a face ordine în republică. 

Anterior, Serviciul de presă al Președinției anunțase că șefa statului va efectua o vizită la Bruxelles, doar că a specificat data de 18 și 19 ianuarie. Printre persoanele cu care urmează să aibă discuții în prima zi sunt: Charles Michel, Președinte al Consiliului European; Ursula Von Der Leyen, Președinta Comisiei Europene; Josep Borell Fontelles, Înaltul Reprezentat al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, vicepreședinte al Comisiei Europene; Valdis Dombrovskis, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene; Johannes Hahn, Comisar European pentru Buget și Administrație; Didier Reynders, Comisar European pentru Justiție; Olivér Várhelyi, Comisar European pentru Vecinătate și Politica de Extindere.

În cadrul celei de-a doua zile a vizitei oficiale, Maia Sandu va avea întrevederi cu: Alexander De Croo, Prim-ministru al Regatului Belgiei; Majestatea Sa Regele Philippe al Belgiei; David Maria Sassoli, Președinte al Parlamentului European.

„De asemenea, doamna președinte Maia Sandu va avea o serie de întrevederi cu membri ai Parlamentului European și cu alți demnitari europeni de rang înalt”, mai spunea Președinția.

Din delegația oficială pentru Bruxelles mai fac parte: Cristina Gherasimov, consilier în domeniul politicii externe, și Vasile Popa, director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.