Acasă Politic Furtună și-a cerut scuze publice, făcând o nouă declarație cinică: „Compasiune pentru...

Furtună și-a cerut scuze publice, făcând o nouă declarație cinică: „Compasiune pentru cei care… n-au înțeles mesajul meu”

0

Vreau să vin cu un mesaj de compasiune pentru cei care nu au înțeles mesajul meu. Îmi cer scuze de la toți, eu altceva am avut în vedere prin povara infecției cu COVID.Este mesajul șefului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, care a explicat astăzi într-un briefing de presă că „expresia a fost înțeleasă eronat” și că în domeniul medicinii termenul „povară” are altă conotație decât cea folosită în societate. Precizările vin după ce ieri, în cadrul unei emisiuni, Furtună a declarat că „COVID-19 a luat viața celor care și așa erau o povară pentru ei și cei din jur”.

„Pornim de la termenul povară, m-am referit la explicația medicală a termenului, ci nu la cea socială. Nu este prima dată când acest termen este folosit de mine. Vreau să vin cu compasiune și empatie față de cei care nu au înțeles corect mesajul meu și care cumva au fost afectați de acel mesaj. Încă o dată îmi aduc scuzele de rigoare care într-un fel sau altul au înțeles altfel expresia povara COVID. Din punct de vedere medical este un termen corect”, a declarat Furtună. 

„De fiecare dată când am anunțat decesele provocate de COVID mi-am exprimat condoleanțele, lucru care-l fac și până-n prezent. Peste toate acestea eu sunt om viu și sufăr cu toate persoane, cu toți colegii mei care s-au infectat de COVID. Scopul meu este de a-mi aduce scuze pentru înțelesul expresiei povară. Vă mulțumesc pentru înțelegere și îmi cer scuze pentru expresia care a fost înțeleasă eronat”, a mai adăugat șeful ANSP.

Amintim că, şeful ANSP, Nicolae Furtună, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR Moldova, a declarat că, în general, coronavirusul a luat viaţa oamenilor care deja erau bolnavi. „Nu vreau să fiu judecat şi să nu par cinic, dar în toată lumea COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur”. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.