Acasă Sport Luptătoarea Anastasia Nichita a fost desemnată cea mai bună sportivă din Moldova

Luptătoarea Anastasia Nichita a fost desemnată cea mai bună sportivă din Moldova

0

Polițista de frontieră și luptătoarea Anastasia Nichita a fost desemnată cea mai bună sportivă din Moldova.

În semn de apreciere pentru meritele sale deosebite în dezvoltarea culturii fizice și sportului, dar și promovarea imaginii Republicii Moldova pe arena internațională, i-a fost conferit „Ordinul de Onoare” și oferită cupa în cadrul Gala Sportului 2022, transmite SafeNews.md cu referire la publika.md.

Anastasia Nichita este o luptătoare din Republica Moldova în stil lupte libere. Nichita a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Seniori de la Belgrad. A câștigat medalia de aur la proba feminină 59 kg la Campionatul European de Lupte din 2020, desfășurat la Roma. În același an, a luat aurul la aceeași probă la 2020 Individual Wrestling World Cup, competiție organizată în locul Campionatului Mondial.

Nichita a fost desemnată cea mai bună sportivă a anului din Republica Moldova și în anii 2019 și 2020.

La Jocurile Olimpice de la Tokyo s-a clasat pe locul 7.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.