Acasă Justiţie Jurnalist: ”Sechestrele de miliarde” pe bunurile lui Plahotniuc, anunțate de Dodon și...

Jurnalist: ”Sechestrele de miliarde” pe bunurile lui Plahotniuc, anunțate de Dodon și Stoianoglo, erau doar pentru campania electorală

0

”Sechestrele de miliarde” pe bunurile lui Plahotniuc, anunțate de Dodon și Stoianoglo, erau doar pentru campania electorală. Cel puțin asta declară jurnalistul Alexandru Cozer pe pagina sa de facebook. Potrivit dânsului, nici-un leu din „sechestrele de miliarde” nu a ajuns în bugetul statului, iar urmele activelor lui Plahotniuc din străinătate, în marea lor parte, au fost deja pierdute prin alte zeci de off-shore-uri.

Vă amintiți că în campania electorală, Stoianoglo și Dodon se înghesuiau care mai de care să se laude cu „sechestrele de miliarde” aplicate pe bunuri ale lui Plahotniuc sau apropiaților săi în dosarul jafului din sistemul bancar?
Ei bine, astăzi încă niciun leu din „sechestrele de miliarde” nu a ajuns în bugetul statului, iar urmele activelor lui Plahotniuc din străinătate, în marea lor parte, au fost deja pierdute prin alte zeci de off-shore-uri, scrie jurnalistul.

Ba mai mult, Cozer declară că judecătorii noștri scot sechestrele și pe bunurile din Moldova.

Rând pe rând, judecătorii patriei scot și sechestrele din Moldova. A fost Bass System, iar mai recent și Christos Constantinou, omul lui Plahotniuc, Andronachi, Șor și Platon din Cipru, și-a recuperat milioanele sechestrate în conturile unei bănci moldave, precizează Cozer.

În context, jurnalistul se arată nedumerit de ce procuratura nu a venit cu o reacție în cazul Christos Constantinou.

Și dacă în cazul Bass System cumva Procuratura a mai dat un amărât de comunicat, iată că la Constantinou am auzit doar din presă, la mai bine de 2 săptămâni de la epuizarea cazului. De ce tăcere în cazul lui Constantinou? Or fi de vină vechile și strânsele prietenii cu Andronachi și Platon? se întreabă Alexandu Cozer

SafeNews.md amintește că la 12 ianuarie 2021, Curtea de Apel Chișinău a dispus ridicarea sechestrului aplicat în octombrie 2019, prin ordonanța procurorilor Procuraturii Anticorupție, asupra mijloacelor bănești în euro de pe un cont bancar deținut la BC „Victoriabank” SA de Christos Konstantinou, potrivit Ziarul de Gardă. Cipriotul Konstantinou ar fi un fondator de firme off-shore și om din cercurile apropiate ale fostului lider PDM, Vladimir Plahotniuc și ale lui Vladimir Andronachi.

Hotărârea definitivă și irevocabilă a Curții de Apel prevede ridicarea sechestrului aplicat în cadrul urmăririi penale privind frauda bancară și devalizarea sistemului bancar din R. Moldova. Sechestrul a fost aplicat prin ordonanța procurorului din cadrul Procuraturii Anticorupție din 8 octombrie 2019, asupra mijloacelor bănești în euro de pe contul bancar deținut la BC „Victoriabank” SA de Christos Konstantinou.

Decizia de ridicare a sechestrului a fost luată de un complet de judecători în frunte cu Anatol Pahopol care au admis apelul avocaților lui Christos Konstantinou și a casat hotărârea judecătoriei Chișinău, sediul Centru, din 20 iulie 2020, la cererea de chemare în judecată depusă de acesta împotriva Procuraturii Anticorupție privind ridicarea sechestrului asupra mijloacelor bănești și compensarea cheltuielilor de judecată.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.