Acasă Justiţie DOC // Comisia de anchetă privind atacurile raider și-a prezentat raportul: „De...

DOC // Comisia de anchetă privind atacurile raider și-a prezentat raportul: „De ce lipsesc numele lui Plahotniuc și Platon?”

0

Comisia de anchetă pentru investigarea atacurilor raider asupra unor bănci și companii de asigurări din perioada 2010-2012 și-a prezentat astăzi raportul în plenul Parlamentului. Printre alte propuneri și recomandări, comisia a propus înființarea altei comisii privind atacurile raider pentru perioada 2012-2020, transmite SafeNews.md cu referire la jurnal.md.

„S-a constatat că și până în prezent există companii care se află în aceeași situație ca acele companii care au fost preluate prin atacuri raider”, a declarat președintele comisiei de anchetă, Adrian Lebedinschi.

„Mulți oameni de afaceri s-au adresat. Și după 2012 au continuat atacurile raider și noi din păcate nu am putut examina aceste cereri, deoarece nu am avut împuternicirile necesare din partea Parlamentului”, a menționat membrul comisiei, Vasile Năstase, deputat al Platformei DA.

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a întrebat membrii comisiei de ce în raport lipsesc nume sonore precum Vladimir Plahotniuc și Veaceslav Platon.

„De ce nu ați mers până la capăt și nu ați dat niște nume? Toți știu că atacul raider de la BEM l-a făcut Plahotniuc după ce a cedat acțiunile lui Platon. Atacul de la MAIB și Asito l-a făcut Platon. De ce ați omis nume sonore din acest raport?”, l-a întrebat Alexandru Slusari.

„Nu avem noi dreptul să învinuim. Ulterior, acest raport va evolua într-o hotărâre de Parlament. Noi am stabilit doar circumstanțele în care au avut loc atacurile raider, premisele, consecințele și deja ce se poate de făcut ca să nu se mai repete”, a spus Lebedinschi.

Totodată, vicepreședintele Platformei DA a întrebat dacă Platon a fost audiat de către comisie.

„Nu a fost audiat, dar eu personal am avut discuții separate. I-am propus să vină la comisie, dar așa și nu s-a prezentat”, a fost răspunsul președintelui comisiei de anchetă.

Comisia de anchetă pentru investigarea atacurilor raider asupra unor bănci și companii de asigurări din perioada 2010-2012 a fost instituită de Parlament în iulie 2020.

Raportul Comisiei de anchet… by Jurnal

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.