Acasă Istorii din spatele culisei BREAKING NEWS // DOC // PG l-a scos ”basma curată”, iar SIS...

BREAKING NEWS // DOC // PG l-a scos ”basma curată”, iar SIS confirmă că o firmă care îi aparține lui Veaceslav Platon a fost implicată în „FURTUL MILIARDULUI” și în schema Laundromat

0

Controversatul om de afaceri, proaspăt absolvit de pedeapsă în frauda bancară, Veaceslav Platon este beneficiarul efectiv al companiilor care au luat credite neperformante de la Banca de Economii, devalizată ulterior, împreună cu alte două bănci, în schema furtului miliardului. Acest fapt este confirmat de către Serviciul de Informații și Securitatea (SIS) care a expediat un document către Comisia parlamentară de  anchetă privind Laudromatul. Documentul a fost făcut public, luni, de președinta Comisiei deputata Platfomei DA, Inga Grigoriu.

Numitul Veaceslav Platon s-a activizat intens la ultima etapă a lucrărilor Comisiei parlamentare de anchetă, anume din momentul când am prezentat publicului acte ce demonstrează legătura între jaful secolului, devalizarea de întreprinderi regionale, diverse scheme de spălări de bani, inclusiv și prin segmentul transnistrean.
Punctul nevralgic la care V. Platon a reacționat bolnăvicios este compania înregistrată în zonă off-shore denumită RONIDA INVEST LLP și care îi aparține, conform răspunsurilor recepționate, a scris Inga Grigoriu pe o rețea de socializare.

Astfe, Griforiu precizează că mâine, la orele 15:00, cu votul „pentru” a patru membri ai comisiei și două „împotrivă”, acesta v-a fi audiat, la insistențele dânsului.

Poziția mea am exprimat-o: o comisie parlamentară de anchetă nu reprezintă instanța prin care un învinuit în dosar poate fi audiat. Este imixtiune în actul justiției. Numitul Veaceslav Platon trebuie să se prezinte la Procuratură, a conchis Grigoriu.

Precizăm că Veaceslav Platon a fost absolvit la 14 iunie de pedeapsă, la cererea procurorilor, în dosarul privind furtul miliardului, în care inițial fusese condamntă la 18 ani privațiune de libertate, decizie calificată controversată și politizată de mai mulți analiști și juriști.         

Amintim că la 11 iunie Inga Grigoriu a declarat că două companii afiliate controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon au fost implicate în spălătoria rusească numită sub genericul ”Laundromat”.

Ulterior, la 16 iunie președinta Comisiei parlamentare Laudromat, deputata Platformei DA, Inga Grigoriu, a făcut publice, documente ce ar demonstra implicarea îfilmelor, în spatele cărora ar sta controversatul om de afaceri Veaceslav Platon. Mai exact, este vorba despre Compania of-shore Ronida Invest LTD, care ar fi implicată atât în spălătoria rusească, cât și în frauda bancară.

Ulterior, Platon a sunat-o pe Grigoriu pentru a-i cere socoteală după ce aceasta a publicat documente şi a declarat că deţine şi alte dovezi despre implicarea lui în Laundromatul rusesc şi devalidarea sistemului bancar moldovenesc. Deputata a precizat că Platon a numit-o urât şi a acuzat-o că este mincinoasă.

Astfel, Grigoriu s-a adresat Procuraturii Generale să examineze plângerea, să dispună urmărirea penală și tragerea la răspundere penală a cetățeanului Veaceslav Platon și a altor persoane pentru comiterea faptelor expuse în plângere, pentru comiterea infracțiunilor prevăzute de art. 177 alin. (1) , art. 178 alin. (2) lit.c) Cod penal și să fie informată despre rezultatul examinării prezentei plângeri.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.