Acasă Sport Guvernul brazilian este solidar cu Neymar şi denunţă ”rasismul” îndreptat împotriva acestuia

Guvernul brazilian este solidar cu Neymar şi denunţă ”rasismul” îndreptat împotriva acestuia

0

Guvernul brazilian şi-a exprimat marţi solidaritatea cu Neymar, atacantul lui PSG, şi a denunţat ”rasismul” îndreptat împotriva acestuia, după meciul de duminică împotriva lui Olympique Marseille, din campionatul Franţei, transmite AFP.

„În faţa unuia din nenumăratele cazuri de rasism în sport, ministerul Femeii, Familiei şi Drepturilor Omului (MMFDH) este solidar cu jucătorul Neymar Jr”, afirmă un comunicat. „Rasismul este o crimă”, a adăugat ministerul.

Duminică, derby-ul dintre rivalele PSG şi OM a fost marcat de eliminarea a cinci jucători în ultimele minute ale partidei. Printre ei a fost şi Neymar, care l-a lovit cu palma peste cap pe Alvaro Gonzalez. Brazilianul s-a plâns de mai multe ori arbitrilor, repetând în spaniolă „rasismul, nu”, arătându-l pe fundaşul spaniol.

PSG l-a susţinut pe atacantul său, care după meci l-a atacat violent pe reţelele de socializare cu Alvaro Gonzalez. „Singurul meu regret este că nu l-am lovit pe tâmpitul ăsta în faţă”, a scris el la cald pe Twitter.

PSG a subliniat, într-un comunicat, că „îl susţine ferm pe Neymar care l-a informat că a fost victima unor insulte rasiste venite din partea unui jucător al echipei adverse”.

Olympique Marseille a afirmat că jucătorul său nu este rasist: „Ne-a demonstrat-o prin comportamentul său de fiecare zi de când a venit la club, aşa cum au mărturisit deja coechipierii săi.”

Marţi, secretarul naţional pentru promovarea egalităţii raselor în Brazilia a condamnat „vehement orice tip de violenţă” şi a denunţat „cazurile de discriminare bazată pe culoarea pielii”.

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a distribuit luni pe Twitter un mesaj al lui Neymar, în care atacantul s-a plâns că VAR (arbitrajul video) a detectat „agresiunea” comisă de el, dar nu şi cea verbală şi „rasistă” a lui Alvaro Gonzalez împotriva sa.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.