Acasă Sport „Cei mai buni 10 fotbaliști din istorie?” Pele a oferit răspunsul, însă...

„Cei mai buni 10 fotbaliști din istorie?” Pele a oferit răspunsul, însă nu s-a putut limita la zece nume

0

În 2004, pentru a aniversa 100 de ani de existență FIFA, Pele alcătuia o listă cu cei mai buni 125 de fotbaliști aflați în viață, intitulată „FIFA 100”.

17 ani mai târziu, legendarul fotbalist a fost întrebat pe cine consideră ca fiind cei mai buni din istorie, însă, de data aceasta, brazilianul a trebuit să se limiteze la mai puține nume.

Pele nu a putut să numească un top 10 al celor mai buni fotbaliști din istorie

Într-un interviu de colecție, acordat celor de la MadridistaReal, Pele a fost întrebat care sunt cei mai buni 10 jucători din istorie în opinia sa, însă acestuia i-a fost imposibil să numească doar atâția.

„O altă întrebare foarte dificilă. Ar fi zece doar pe vremea când am jucat eu. O să dau câteva nume pentru a vă răspunde la întrebare. Diego Maradona, Alfredo Di Stefano, Giovanni Trapattoni, Garrincha, Johan Cruyff, Franz Beckenbauer, Carlos Alberto, Zinedine Zidane, Ronaldo Nazario, Andres Iniesta… Astăzi suntem norocoși. Cristiano este grozav. Messi este incredibil. Viitorul arată strălucitor pentru Mbappe”, a răspuns Pele.

Pele a vorbit despre momentul în care a refuzat Real Madrid

De-a lungul carierei sale, Pele nu a jucat niciodată în Europa, deși ofertele nu i-au lipsit niciodată acestuia. În cadrul aceluiași interviu, brazilianul a fost întrebat despre momentul în care a refuzat să joace pentru Real Madrid.

Hai în Digi Online să vezi istoria familiei Kennedy de la începuturi și până la asasinat, azi de la 19:25, numai pe Digi World!

„Dorința să rămân acasă a fost mai puternică. Viitorul meu acasă a fost mai strălucit. Ar fi fost incredibil să joc pentru Real Madrid. Dar nu regret faptul că am stat și că mi-am petrecut cariera la Santos. (…) Nu cred că aveam nevoie să joc în Europa ca să demonstrez ceva. Însă, astăzi fotbalul este foarte diferit.”, a mai spus Pele.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.