Acasă Istorii din spatele culisei Guvernul a vândut un teren la un preţ de 6,5 ori mai...

Guvernul a vândut un teren la un preţ de 6,5 ori mai mare decât a cerut

0

La licitația cu strigare de privatizare a bunurilor proprietate de stat, desfășurată pe 30 iunie 2021, au fost vândute patru bunuri imobile în valoare de 52,2 milioane lei, de câteva ori mai mult decât prețul inițial de vânzare. Cel mai bun preţ în cadrul licitației cu strigare, desfășurată de Agenția Proprietății Publice (APP), a fost obţinut pentru un teren pentru construcţii, cu suprafața de 0,4 hectare de pe str. Grenoble, 111a din Chişinău, transmite SafeNews.md cu referire la Mold-street.com.

45.700 euro pentru un ar

Potrivit APP, pentru adjudecarea bunului menționat în cadrul licitației cu strigare s-au înregistrat 11 participanți, iar pentru evitarea licitațiilor trucate, toți participanții au completat declarație pe proprie răspundere privind lipsa conflictelor de interese și afilierii între ei.

Prețul inițial de vânzare a fost stabilit de 6 milioane lei și, ca urmare a procedurii de licitare, terenul a fost adjudecat la prețul de 39 milioane lei, adică de şase ori şi jumate mai mult decât preţul iniţial.

APP a calculat că preţul de vânzare a unui ar a ajuns astfel la 979.000 lei, echivalentul a 45.700 euro.PUBLICITATE

Şi preţul obţinut pentru celelalte trei construcţii şi terenuri pentru construcţie a fost mai mare decât cel cerut, doar că nu în aşa proporţie.

Anterior terenul de pe str. Grenoble, 111a, era deţinut de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, care a obţinut la finele anului 2017 dreptul de a iniţia un parteneriat public-privat pentru construcția de locuințe și obiective de menire socială pe acest teren.

Proiectul nu a fost realizat şi în final terenul oricum a ajuns la un dezvoltator imobiliar doar că nu pe gratis, cum ar fi fost în cazul parteneriatului public-privat.

Menționăm că în prezent la Bursa de Valori a Moldovei sunt expuse și pachetele de acțiuni ce aparțin statului în cadrul a 14 societăți, inclusiv Metalferos. Valoarea acestora trece de 1,2 miliarde lei.

Agenția Proprietății Publice susţine că pentru realizarea sarcinii bugetare de 700 milioane lei, stabilită de Legea bugetului pentru anul 2021, va asigura continuarea îndeplinirii în mod eficient și transparent a atribuțiilor sale în domeniul deetatizării bunurilor proprietate publică.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.