Acasă Social FOTO // VIDEO // Zeci de angajații IGSU participă la un exercițiu...

FOTO // VIDEO // Zeci de angajații IGSU participă la un exercițiu de teren în Ucraina

0

34 de angajați IGSU participă întru-un exercițiu de teren la sacră largă care se desfășoară în orașul Lvov, Ucraina, în perioada 28-29 septembrie.

Potrivit IGSU, aplicațiile se desfășoară în cadrul proiectului EU-CHEM-REACT 2, care are ca scop îmbunătățirea prevenirii, pregătirii și a răspunsului la catastrofe chimice și naturale și pentru a îmbunătăți capacitățile naționale.

În cadrul exercițiului, salvatorii moldoveni vor întreprinde acțiuni de răspuns a crizelor de domeniu natural, a accidentelor cu implicarea substanțelor toxice, dar și vor pune în aplicare procedurile de asistență a Mecanismului de Protecție Civilă a Uniunii Europene. 

La activități sunt implicați participanți din Polonia, Ucraina, Cehia, Belarus, Lituania și Moldova. 

Pe parcursul a două zile salvatorii vor efectua mai multe intervenții pentru lichidarea consecințelor accidentelor chimice, scurgerilor de substanțe toxice, prevenirea contaminării cu substanțe nocive, dar și misiuni de depășirea a crizelor cu caracter natural. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.