Acasă Justiţie FOTO // Percheziții la Ialoveni: Șase persoane, cercetate pentru corupție

FOTO // Percheziții la Ialoveni: Șase persoane, cercetate pentru corupție

0

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au efectuat astăzi 12 percheziții, în urma cărora secretara Comisiei Medicale a conducătorilor de autovehicule din orașul Ialoveni a fost reținută pentru 72 de ore.

Alte cinci persoane (președintele Comisiei Medicale, medicul psihiatru și trei intermediari) urmează a fi recunoscute și audiate în calitate de bănuit și cercetate în stare de libertate.

Potrivit informațiilor, indivizii primeau sistematic bani de la diverse persoane „în schimbul facilitării eliberării adeverinței medicale a conducătorilor de vehicule și a candidatului pentru obținerea permisului de conducere fără ca cei din urmă să fie supuși examenului medical”.

Drept rezultat, în perioada martie-mai 2024, au fost documentate peste 40 de cazuri de primire a mijloacelor financiare de către membrii Comisiei Medicale, iar sumele variau între 300 și 800 de lei pentru un certificat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.