Acasă Sport FOTO// Biatloniștii din Moldova, susținuți de diasporă la Cupa Mondială din Italia

FOTO// Biatloniștii din Moldova, susținuți de diasporă la Cupa Mondială din Italia

0

Biatloniștii din Moldova, care evoluează la cea de-a VI-a etapă a Cupei Mondiale IBU de la Antholz-Anterselva, Italia, au fost susținuți de un număr record de fani prezenți la această sărbătoare a sportului de iarnă. Peste 50 de persoane originare din Moldova au răspuns în weekend-ul trecut îndemnului venit din partea Federației Naționale de Biatlon, sosind din diferite regiuni ale Italiei și chiar din Franța să urmărească competițiile.

Ideea de a aduna diaspora moldovenească din Italia în tribunele etapei de Cupă Mondială aparține președintelui Federației autohtone de Biatlon, Dimitri Torner. Această inițiativa a fost susținută de Ambasada Republicii Moldova în Italia și de Consulatul General al țării noastre la Padova.

„Am toată încrederea că sportul contribuie nu mai puțin decât politicienii la integrarea europeană a statului nostru! Moldova este parte a Europei. Aici și acum eu simt asta în mod special. Le sunt recunoscător fanilor sportului moldovenesc pentru că au răspuns la apelul nostru și au venit tocmai din Franța, precum și din diferite orașe ale Italiei să-și susțină compatrioții. De asemenea, la etapa Cupei Mondiale a fost prezentă o delegație numeroasă de la Ambasadă și Consulat. Pentru prima dată tricolorul s-a desfășurat în vânt nu doar în tribunele stadionului, ci și pe tot traseul competiției! Suntem cu toții o singură familie europeană de biatlon și în aceste zile, printre cele treizeci de țări, am făcut vizibilă Republica Moldova pe plan internațional”, a remarcat Dimitri Torner în timpul desfășurării competițiilor.

De asemenea, Maxim Arghir, Consulul Republicii Moldova la Padova, a declarat că este pentru prima dată când el personal participă la un astfel de eveniment. 

„Întotdeauna încercăm, dacă este posibil, să venim la competițiile cu participarea biatloniștilor noștri. Eu am relații de prietenie cu reprezentanți ai Federației moldovenești de Biatlon și sunt foarte bucuros că acest for a atins un nivel superior de dezvoltare. Este o muncă deosebită, extrem de importantă pentru Republica Moldova”, a menționat Stanislav Cărpineanu, fostul secretar general al Federației naționale de Biatlon.

Delegația suporterilor moldoveni a fost completată de foști sportivi și antrenori, prieteni și familii ale acestora. Astfel, să-și susțină favoriții au venit foștii biatloniști Anastasia Niciporenko și Ilie Oloeru, acesta din urmă fiind în trecut antrenorul vedetei mondiale de biatlon Marten Fourcade.

În a treia zi de concurs, echipa Moldovei, formată din Alina Stremous și Maxim Makarov, s-a aflat la doar 15 secunde distanță de Top-10 în proba de ștafetă mixtă simplă (single mixed) și s-a clasat pe locul 11, devansând forțe redutabile ale biatlonului mondial, precum Cehia și Suedia.

La final de competiții, suporterii i-au felicitat pe sportivii noștri în cadrul unei festivități organizate de Federația de Biatlon din Republica Moldova. Acum, lotul național de biatlon este în drum spre Slovacia, unde va participa în perioada 24-28 ianuarie la Campionatul European.

gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.