Acasă Sport Fotbalul ar putea să fie mai spectaculos ca niciodată! Ce idee inovativă...

Fotbalul ar putea să fie mai spectaculos ca niciodată! Ce idee inovativă are Stefano Pioli, antrenorul Milanului

0

Fotbalul pare că a trecut într-o nouă eră, odată cu introducerea sistemului de video-arbitraj, iar regulile sunt mai predispuse schimbărilor mai mult ca niciodată. Spectacolul atrage suporteri, iar conducătorii celor mai importante foruri continentale sunt conștienți de asta și încearcă să creeze competiții și imprejurări care să aducă față în față echipe de o valoare sensibil egală. Cel mai bun exemplu ar putea fi dat de înființarea Conference League, care se află la ediția inaugurală în acest an.

Stefano Pioli, propunere revoluționară pentru a face fotbalul mai spectaculos

Toți microbiștii își doresc să vadă un fotbal de calitate, atât din punct de vedere defensiv, dar mai ales din punct de vedere ofensiv, însă există anumite meciuri unde chiar și echipele cu jucători de mare valoare par că nu sunt interesați să ofere un spectacol de anvergură. 

Echipele mai mici preferă tragerile de timp excesive, lucru care „omoară” orice cursivitatea pe care meciul o putea avea. Echipele mai valoroase fac asta printr-o posesie prelungită, chiar sterilă, în care preferă să paseze mingea în lateral și înapoi, fără să pună în pericol poarta adversă și așteptând ca timpul să treacă.

Stefano Pioli vine cu o propunere care fără discuții ar ajuta la creșterea spectacolului fotbalistic și chiar ar putea să revoluțieneze echipele din punct de vedere tactic.

„Dacă vrem să vedem un fotbal mai ofensiv în zilele noastre, trebuie să impunem o regulă prin care mingea odată trecută de jumătatea terenului, nu mai poate fi pasată înapoi la portar de către echipa în posesie”, a spus italianul, conform Bleacher Report.

FIFA vrea să introducă și cinci schimbări majore în fotbal

Potrivit publicației spaniole Mundo Deportivo, FIFA vrea să adauge cinci noi reguli, pentru a face fotbalul mai atrăgător:

  • scurtarea reprizelor de joc de la 45 la 30 de minute
  • executarea autului cu piciorul
  • eliminarea timp de cinci minute a jucătorului care primește cartonaș galben
  • posibilitatea de a face schimbări nelimitate
  • cronometrarea timpului doar când mingea se află în joc, așa cum se practică la handbal, de exemplu

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.