Acasă Sport FIFA și UEFA exclud Rusia din toate competițiile fotbalistice

FIFA și UEFA exclud Rusia din toate competițiile fotbalistice

0

FIFA și UEFA au decis excluderea Rusiei din toate competițiile fotbalistice, inclusiv de la Campionatul Mondial. Forul european a reziliat și contractul cu Gazprom. FIFA și UEFA au comunicat decizia finală în cazul echipelor de fotbal ruse, fie ele de club sau reprezentative naționale, transmite SafeNews.md cu referire la gsp.ro.

Toate vor fi interzise de la orice competiție sportivă, până la noi ordine, informează FRF.

Tot astăzi, UEFA a anunțat încetarea parteneriatului cu rușii de la Gazprom, cea mai mare companie a lumii în domeniul gazelor naturale și sponsorul Ligii Campionilor.

Măsura are efect imediat.

FIFA a anunțat și ieri o serie de măsuri aspre împotriva Rusiei.

Federații din întreaga lume au făcut presiuni, considerând că unica soluție este excluderea fără drept de apel din toate competițiile.

Oficialii forului internațional discută chiar în aceste momente varianta, alături de cei ai UEFA. O decizie urmează să fie anunțată în scurt timp.

Ce măsuri a luat deja FIFA împotriva Rusiei:

  • Nicio competiție internațională nu se va disputa pe teritoriul Rusiei, meciurile considerate „acasă” fiind jucate pe teren neutru și fără spectatori;
  • Asociația membră care reprezintă Rusia va participa la orice competiție sub numele „Uniunea de Fotbal a Rusiei (RFU)” și nu „Rusia”;
  • Niciun steag sau imnul Rusiei nu va fi folosit în meciurile la care participă echipe de pe teritoriul Rusiei.

Rusia, izolată în lumea fotbalului

Federația Engleză de Fotbal a transmis că refuză să mai joace împotriva reprezentativelor Rusiei. În același timp, Polonia, Suedia și Cehia, adversarele Rusiei în play-off-ul pentru Campionatul Mondial din Qatar, boicotează meciurile împotriva rușilor.

Rusia a fost deposedată și de finala Ligii Campionilor din 2022, eveniment care ar fi trebuit găzduit de orașul Sankt-Petersburg, iar companiile rusești au pierdut contracte importante de sponsorizare cu formațiile din Vestul Europei. 

Spartak Moscova, ultima formație din Rusia prezentă în cupele europene, va fi suspendată din Europa League. Directorul lui RB Leipzig a anunțat că dubla manșă din „optimile” EL nu se mai joacă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.