Acasă Dosare de rezonanță EXCLUSIV // Noi percheziții efectuate astăzi în dosarul Morari 2. Cum arată...

EXCLUSIV // Noi percheziții efectuate astăzi în dosarul Morari 2. Cum arată locuințele de ”lux” ale familiei // FOTO

2

O nouă zi de precheziții în dosarul Viorel Morari, în care fostul șef de la Procuratura Anticorupție și fratele său Oleg Morari sunt vizați într-un dosar de îmbogățire ilicită. Astăzi organul de urmărire penală a mers în satul de baștină al familiei Morari, localitatea Țaul, Dondușeni. Și de această dată, potrivit unuia dintre avocații familiei, procurorii căutau: bani, obiecte de preț, precum și documente pe hârtie sau în format electronic, care ar demonstra relațiile financiare dintre Viorel Morari și firma fratelui său, dar și alte probe care ar avea legătură cu Irarom-Grup.

” Pot să vă spun că aceste operațiuni nu sunt efectuate nici logic, nici motivat. Textul mandatului de efectuare a perchezițiilor este unul șablon pentru fiecare obiect, unul în care se indică la general ceea ce se caută, fapt ce ne face să credem că sunt în căutare de tot. Unele imobile în care s-au făcut percheziții sunt nelocuibile. Or, atunci când ești în căutare de ceva, știi și unde ar putea fi găsit. În cazul dat au ridicat doar niște acte ce aparțin Irarom-Grup, acte care de fapt au fost prezentate anterior, la solicitare.”, a declarat apărătorul Sergiu Moraru, pentru SafeNews.

Cum arată locuințele familiei Morari, din localitatea Țaul

Locuința părinților
Locuința părinților
Locuința bunicii

Locuințele de mai jos sunt cele care potrivit acuzării, mama procurorului – Eugenia Morari a intrat în posesia lor în perioada 2013-2019.

Safenews amintește că miercuri, 11 martie, câteva grupuri de procurori au descins și în locuințele din capitală care aparțin familiei Morari.

Detalii: Dosarul Viorel Morari 2: Ce au ridicat procurorii în urma descinderilor?

Ce i se încriminează familiei Morari

Potrivit dezvăluirilor făcute de Stoianoglo în cadrul unui briefing, procurorii au constatat că mama, fratele și cumnata lui Viorel Morari, care au înființat și administrat SRL Irarom Grup, fondată în 2013, ar fi investit în activitatea de întreprinzător mijloace financiare ce au depășit substanțial veniturile înregistrate oficial la instituțiile abilitate de stat.

Totodată, procurorii i-au incriminat fostului șef de la Procuratura Anticorupție că mama sa, care a avut timp de doi ani venituri oficiale de doar 2.500 de lei, în 2014 a efectuat nouă tranzacții de depunere a numerarului pe contul bancar al firmei „pentru majorarea capitalului statutar” în sumă totală de 3,8 milioane de lei.

Acest lucru, însă a fost negat de către administratorul firmei, Oleg Morari, care a prezentat jurnaliștilor acte ce demonstrează declararea banilor agonisiți pe parcursul anilor în care el împreună cu părinții săi au fost plecați la muncă peste hotare. Mai mult decât atât, Oleg Morari a prezentat și copiile declarațiilor din 2012 privind disponibilul mijloacelor bănești.

Viorel Morari a declarat că dosarul penal pe numele său ar fi o comandă politică după ce a decis să repornească dosarul penal privind presupusa finanțare a Partidului Socialiștilor din stăinătate.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.