Acasă Exclusiv EXCLUSIV // DOC // Implicarea lui Vladimir Plahotniuc în SCHEME ce vizează...

EXCLUSIV // DOC // Implicarea lui Vladimir Plahotniuc în SCHEME ce vizează energia electrică: Adevăr sau Fals

0

Vladimir Plahotniuc ar fi beneficiat din banii Energokapital! Este afirmația lui Igor Popa, fost avocat al lui Vlad Filat. Fiind invitat în cadrul unei emisiuni televizate, Popa a prezentat o schemă care demonstrează faptul că Vladimir Plahotniuc ar fi beneficiarul unor companii.

Acest document mi-a fost transmis și mie, iar sursele care ne-au informat, au spus că de fapt Plahotniuc ar fi beneficiarul acestor companii, iar hotelul pe care îl vedeți sus i-ar aparține, a declarat Igor Popa susținând că nu are mai multe probe decât acel document.

Fiind întrebat dacă crede în această informație, avocatul a răspuns afirmativ.

Dacă facem o judecată de valoare – da. Mai mult supstrat factologic nu am, e doar ceea ce văd aici. Eu voi transmite și procurorilor moldoveni ca să o investigheze, dacă asta nu se investighează deja, a încheiat Igor Popa.

Potrivit schemei prezentate de avocatul Igor Popa, rezultă faptul că o parte din banii obținuți ca rezultat al implimentării schemei de majorare a tarifului pentru energie electrică, au fost direcționați pentru achiziționarea unor imobile din SUA.

În acest fel, compania ENERGOKAPITAL SRL, care este intermediara dintre Centrala de la Cuciurgan și furnizorul de energie electrică S.A. ENERGOCOM , în conturile căreia au rămas o parte din banii cetățenilor pentru energie electrică, a transferat către firma ofshore Ornamental Art Limited peste 14 mln de dolari SUA.

Ulterior, ultima ar fi achiziționat contra sumei de 2 mln de dolari SUA un imobil – Crest Hotel de la Greenberg Trauring.

Amintim că anterior SafeNews.md a publicat un material despre amenințările la care era supus Grupul Gas Natural Fenosa pentru a accepta condiții mai puțin benefice, în semnarea contractelor cu ”CERS Moldovenească”.
Potrivit probelor acumulate în urma măsurilor operativ-tehnice în privința unui consilier pe probleme economice ale ”liderului politic” al regiunii transnistriene, printre cei implicați în majorarea tarifelor la energie electrică, este și deputatul Vladimir Andronachi, care a părăsit recent Partidul Democrat, fiind la moment deputat independent al parlamentului R. Moldova.

Menționăm că Andronachi era considerat un apropiat al fostului lider PD, Vladimir Plahotniuc și persoana sa de legătură în schemele de la Metalferos sau importurile de energie electrică.

CITEȘTE ȘI: DOC// Conexiuni cu iz penal ale deputatului democrat, Vladimir Andronachi. Cum îi datorăm majorarea tarifelor la energie electrică

S. A. ”CERS Moldovenească” și cine stă în spate

De la începutul anului 2015, toată energia electrică furnizată de S.A. ”CERS Moldovenească”, era produsă și realizată la comanda S.A. ”ENERGOKAPITAL” în baza unui contract de taxare. În baza căruia S.A. ”ENERGOKAPITAL” controla atât procesul de realizare a produsului finit, cât și a materiei prime, adică gazelor naturale, încasând tot venitul, câștigat anterior de S.A. ”CERS Moldovenească”

Potrivit acelorași surse, sinecostul energiei electrice produse S.A. ”CERS Moldovenească” constituie cca 3,36 cenți USD/ kWh, iar S.A. ”ENERGOKAPITAL” este o firmă intermediară, înregistrată, la 16.10.2014, fiind condusă de DOBROV MIHAIL, conducător al DNESTRENERGO (compania de trasport al energiei electrice din transnistria), fondatori fiind ОАО БАС МАРКЕТ și compania off-shore ORNAMENTAL ART LIMITED.

La rândul său, ОАО БАС МАРКЕТ a fost fondată de DZEȚUL IURII și compania off-shore INTERCOM MANAGEMENT LTD. Din 2011 acesta administra afacerite rețelei de alimentare cu combustibil ООО ГазТоп și a unei întreprinderi agricole din r-l Grigoriopol, ce îî aparține liderului politic al regiunii ȘEVCIUC EVGHENII.

Potrivit informațiilor, această schemă este promovată de funcționarii guvernamentali de rand înalt din Federația Rusă cu scopul creerii surselor suplimentare pentru susținerea financiară a regimului secesionist din regiunea transnistriană. Urmărind același scop, oficialii de la Kremlin, au făcut presiuni și asupra responsabililor din cadrul ”ГАЗПРОМ” și ”ИНТЕР РАО ЕЭС” pentru a obține acceptul ultimilor.

Mai mult decât atât, toate etapele, atât de înființare a întreprinderii S.A. ”ENERGOKAPITAL”, cât și de tratative ce au avut loc, din partea regiunii transnistriene au fost coordonate de Melnic Iurii, consilierul ”președințial” pe probleme economice. Din partea ”ИНТЕР РАО ЕЭС” de către Țurcan Carina Valeiu, iar din partea Republicii Moldova de către Andronachi Vladimir, deputat în Palament.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.