Acasă Istorii din spatele culisei Fost director „Metalferos” sparge tăcerea: Plahotniuc lua 70% din venituri

Fost director „Metalferos” sparge tăcerea: Plahotniuc lua 70% din venituri

0

Fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc, nu se mulțumea cu puținul, ci își lua 70% din veniturile companiei „Metalferos”. Declarații în acest sens au foat făcute de către Victor Ostap, fostul director și actualul acționar „Metalferos”. În cadrul unei emisiuni televizate, Ostap a dezvăluit în detalii cum compania a ajuns să fie controlată de Vladimir Plahotniuc și oamenii săi. Mai mult, Victor Ostap a făcut dezvăluiri și în provința parteneriatului Plahotniuc – Voronin.

„Această companie a lucrat foarte bine până la alegerile din 2005. Îmi știam bine treburile și lucrurile erau bine puse la punct. După 2005 lucrurile au luat-o razna. Într-o bună zi am fost sunat de la Președinție și m-au rugat să prezint contractul de trader. Când l-am sunat pe Oleg Voronin acesta mi-a spus să merg și să îl prezint. Când am venit la Președinție, peste câteva minute au venit Plahotniuc împreună cu Oleg Voronin”, a declarat fost director al “Metalferos”.

Victor Ostap, însă afirmă că Vladimir Voronin nu cunoștea despre legăturile lui Vladimir Plahotniuc cu „Metalferos”.

„În acea zi așa și nu am fost primit în biroul domnului Vladimir Voronin, acolo au intrat Oleg Voronin cu Vladimir Plahotniuc și contractul de trader. Voronin era interesat și dorea să știe cine stă în spatele treiderilor. Începând cu anul 2006 am intrat într-o fază absolut neclară. Dintr-o întreprindere cu un director, care era independent în luarea deciziilor, am devenit o instituție limitată în decizii și venituri. Plahotniuc l-a pus pe Andronache în spatele tuturor acestor lucruri. El era responsabil de totul”, a mai declarat Ostap.

În cadrul aceleiași emisiuni, Ostap a mai declarat că cel care l-a anunțat că acesta este obligat ca să părăsească funcția de director al companiei, a fost Sergiu Catan, nașul lui Igor Dodon.

„Sfârșitul meu la „Metalferos” a fost pentru că eu încercam să cer de la Voronin explicații despre ce se întâmplă. Când au văzut că cer aceste lucruri, Sergiu Catan mi-a spus că trebuie să eliberez funcția. 70 % din veniturile de la Metalferos rămâneau la Plahotniuc. Nu mai era nicio dezvoltare. Avema planuri ambițioanase, bani, dar nu aveam libertate. Eram stopat de Plahotniuc și Andronache. Am fugit de Plahotniuc pentru că știam că vrea să mă aducă la tăcere. M-a depistat odată Plahotniuc și m-a chemat la discuții. A fost o discuție printre dinți”, a punctat acesta.

Menționăm că, în ultimii 20 de ani, „Metalferos” a fost, în repetate rânduri, ținta unor acuzații de corupție, fiind afiliată în ultimii ani cu fostul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc și oameni din anturajul său.

Documentele arată că, în perioada 2015-2019, „Metalferos” a primit bani de la mai multe companii, rezidente și nerezidente. Astfel, în perioada ianuarie 2015-septembrie 2019, pe conturile deschise la Victoriabank, „Moldavskii Metallurgicheschii Zavod” (MMZ), au fost transferate către „Metalferos” mijloace financiare în sumă totală de circa 2,169 miliarde de lei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.