Acasă Alegeri 2020 Dumitru Diacov: O parte din PDM a făcut campanie pentru Maia Sandu,...

Dumitru Diacov: O parte din PDM a făcut campanie pentru Maia Sandu, iar o altă parte – pentru Igor Dodon

0

O bună parte din Partiul Democrat din R. Moldova (PDM) a lucrat în campania electorală pentru Maia Sandu, iar o altă parte a lucrat pentru Igor Dodon. Declaraţii în acest sens au fost făcute de către preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, în cadrul unei emisiuni televizate.

„O bună parte dintre partid a lucrat în această campanie pentru Maia Sandu, primari, iar o altă parte a lucrat pentru Igor Dodon, nu este niciun secret. Şi de acest lucru s-a ştiut, primari din anumite zone ale republicii, care din punct de vedere al administraţiei publice locale au avut interesul să păstreze o anumită atmosferă în diferite raioane. Noi trăim în nişte realităţi ale R. Moldova, PDM a fost construit ca o punte de legătură între segmentele noastre şi dreapta şi stânga. PDM găzduieşte oameni cu diferite viziuni. PDM a fost neutru în această campanie. Şi dacă nu am avut candidatul propriu şi nu am participat la aceste alegeri, dacă am luat decizia de a fi neutri, conducerea partidului a trebuit să păstreze această neutralitate şi cred că, în mare măsură, noi le-am respectat”, a spus Dumitru Diacov.

Liderul de onoare al Partidului Democrat a spus că alegerea Maiei Sandu în funcţia de preşedinte al R. Moldova „o să aducă un suflu nou ţării”.

„Personal nu am felicitat-o, dar noi am felicitat-o din numele partidului, preşedintele partidului a trimis felicitări, asta a fost din numele fiecărui dintre noi. Noi recunoaştem votul şi opţiunea poporului, cine n-ar fi fost ales, este o decizie a populaţiei R. Moldova. Eu cred că Maia Sandu o să aducă un suflu, un suflu nou, asta nu strică, nu încurcă. Ceea ce ne dorim noi este ca doamna Sandu să folosească experienţa pe care avut-o în calitate de prim-ministru ca motiv de a schimba lucrurile spre bine în Republica Moldova şi această experienţă nu cred că este sau a fost nu foarte pozitivă, dar oamenii care caută soluţii, ei se învaţă şi pe propriile greşeli, pe propria experienţă şi sper că va fi de bun augur”, a afirmat Diacov.

Cu referire la faptul că preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon, ar putea reveni la şefia PSRM, Dumitru Diacov a spus: „Este o decizie nu pot spune că aşteptată, dar este o decizie aproape naturală ca Dodon va trebui să revină în fruntea partidului”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.