Acasă Dosare de rezonanță Dosarul Gheorghe Petic: Pretinsa victimă l-a disculpat pe învinuit

Dosarul Gheorghe Petic: Pretinsa victimă l-a disculpat pe învinuit

0

Pretinsa victimă a violului, de care a fost învinuit ex-poliţistul din Ungheni, Gheorghe Petic, şi-a retras, luni, acuzaţiile, şi a oferit detalii cum a fost fabricat dosarul. Femeia a fost adusă încătuşată în sala de şedinţe a Judecătoriei Orhei, deoarece se află în arest preventiv pentru că a făcut declaraţii false şi l-a învinuit nejustificat pe Gheorghe Petic că a violat-o, transmite SafeNews.md cu referire la anticorupție.md.

Pretinsa victimă a fost audiată pe parcursul a cinci ore, cu uşile închise, şi a oferit nume noi care ar fi fost cointeresate în fabricarea dosarului.

Solicitat de reporterii portalului Anticorupţie.md, Gheorghe Petic ne-a comunicat că aşteaptă ca procurorul pe caz să-şi retragă acuzaţiile la următoarea şedinţă şi să fie achitat. 

„Eu nu urmăresc scopul ca această femeie să stea în închisoare. A făcut o prostie pentru bani mulţi. Are un copil de crescut. Am discutat azi cu dânsa şi i-am spus că mă interesează ca orice detaliu din fabricarea acestui dosar să fie scos la suprafaţă, să nu ascundă nimic. 
Vreau ca Gheorghe Cavcaliuc să fie adus în ţară şi pedepsit pentru mizeriile care le-a făcut. La fel, vreau să fie pedepsiţi şi slugoii lui Plahotniuc din Direcţia a cincea”, ne-a comunicat Petic.

Amintim că, la începutul lunii trecute, fostul şef adjunct al Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie a Ministerului de Interne (SPIA), Vadim Mânzărari, şi alți cinci angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii au fost reţinuţi, fiind suspectaţi de fabricarea dosarului pentru viol pe numele lui Gheorghe Petic.

Ulterior, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunţat că l-a citat pe fostul șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, în dosarul fabricării cauzelor penale în privința activistului Gheorghe Petic și membrului Platformei DA, Ruslan Verbițchi.

Dosarul pe numele lui Petic a fost intentat în perioada în care la conducerea Ministerului Afacerilor Interne se afla Alexandru Jizdan, iar Republica Moldova era guvernată de Partidul Democrat condus de Vladimir Plahotniuc.

Gheorghe Petic a fost reținut la 12 octombrie 2018, după ce la Centrul Unic 112 a sunat, la ora 14:50, o locuitoare a municipiului Ungheni și a reclamat că a fost agresată fizic și violată în propriul apartament. 

Reţinerea a avut loc la puţin timp după ce Gheorghe Petic a făcut dezvăluiri publice despre organizarea contrabandei cu ţigări peste Prut de către reprezentanţii guvernării lui Plahotniuc.

Gheorghe Petic a fost ţinut în arest preventiv timp de 9 luni într-o închisoare de maximă securitate, la Rezina, unde sunt deţinuţi şi cei condamnaţi pe viaţă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.