Acasă Dosare de rezonanță ULTIMA ORĂ! DOC // Ședința de judecătă în dosarul Viorel Morari –...

ULTIMA ORĂ! DOC // Ședința de judecătă în dosarul Viorel Morari – amânată. Platon și acuzatorul de stat, sancționați cu amendă

0

Ședința de judecată de astăzi, 10 decembrie 2020, în dosarul procurorului-șef suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost amânată. Se întâmplă după ce partea vătămată în dosar, Veaceslav Platon, dar și acuzatorul de stat, Ceruța Elena nu s-au prezentat la ședință, iar lipsa acestora a fost nemotivată. În acest sens magistrații, au aplicat amendă judiciară, atât lui Platon, cât și procurorului de caz. Următoarea ședință va avea loc, vineri, 11 decembrie 2020.

Ședința de judecată în dosarul penal în care șeful suspendat al PA, Viorel Morari este învinuit de abuz în serviciu, fals în acte publice și amestec în înfăptuirea justiției, care urma să se desfășoare astăzi, 10 decembrie 2020, începând cu ora 15:30 a fost amânată pentru o altă zi. În cadrul acesteia, Veaceslav Platon, care a fost recunoscut drept parte vătămată în dosar, urma să fie audiat, acesta însă nu sa prezentat în fața judecătorilor. La ședință nu a venit nici procurorul de caz, Elena Ceruță.

Dat fiind faptul că lipsa acestora nu a fost motivată, completul de judecată a decis sancționarea celor doi cu câte 1000 de lei.

Următoarea ședință de judecată va avea loc, vineri, 11 decembrie, ora 15:00.

Amintim că examinarea dosarului în privința lui Viorel Morari a trecut la o nouă etapă, cea de cercetare judecătorească.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, lui Viorel Morari i se incriminează că, în martie 2017, ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care „a înregistrat-o contrar cerinţelor legale, pornind un proces penal şi, ulterior, urmărirea penală, falsificând mai multe acte procesuale în cauza penală. Toate aceste acţiuni au fost făcute din interese personale, precum şi în interesul petentului şi al mai multor persoane din anturajul acestuia, pentru a-i proteja de implicare în calitate de bănuiţi în cauza penală privind frauda bancară şi a obstrucţiona cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a acestei cauze penale”.

Judecătoria Chișinău a început examinarea dosarului Morari pe 14 februarie 2020, când fostul șef al Procuraturii Anticorupție a fost eliberat din arest preventiv.

În cadrul acestui dosar, afaceristul Veaceslav Platon, care are statut de parte vătămată, solicită despăgubiri de materiale 300.000.000 de dolari, dar și despăgubiri morale în valoare de 1 milion de lei de la fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, pentru că acesta ar fi dat curs la o plângere depusă de Vladimir Plahotniuc pe numele său.

Viorel Morari pledează nevinovat și susține că dosarele ar fi o comandă politică, după ce a decis să repornească dosarul penal privind presupusa finanțare din străinătate a Partidului Socialiștilor.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.