Acasă Istorii din spatele culisei Dodon s-a înțeles cu Krasnoselski să reia circulația în Zona de Securitate,...

Dodon s-a înțeles cu Krasnoselski să reia circulația în Zona de Securitate, dar separatiștii instalează un nou post ilegal de „grăniceri”

0

Un post mobil suplimentar improvizat, format din așa-numiți grăniceri și milițieni din regiunea transnistreană a blocat circulația unui localnic din satul Cocieri, raionul Dubăsari, în dimineața de 4 iunie 2020, fapt soldat cu incidente. Biroul Politici de Reintegrare a fost anunțat imediat de un agent economic, fermier din aceiași localitate.

Biroul politici de reintegrare, administrația publică locală, poliția Republicii Moldova și Comisia Unificată de Control s-au autosesizat imediat în legătură cu acest incident. Biroul Politici de Reintegrare a solicitat ieșirea la fața locului a Misiunii OSCE, având în vedere că în ziua de joi când au loc în mod regulat ședințele CUC, s-a a blocat repetat ieșirea observatorilor militari în teren.

Biroul Politici de Reintegrare califică acțiunile Tiraspolului drept abuzive și destructive. Acestea încalcă grav documentele statutare ale CUC și sfidează drepturile omului și libertatea de circulație.

Toate autoritățile și instituțiile implicate în acest proces au depus eforturi pentru a evita noi escaladări ale situației, cu consecințe negative pentru procesul de consolidare a păcii în regiune.

După măsurile întreprinse de către autorități și cu sprijinul localnicilor, o parte din structurile transnistrene s-au retras, iar evenimentele sunt documentate.

În acest context, Biroul atrage atenția partenerilor internaționali și actorilor din formatul 5+2 că astfel de acțiuni obstrucționează dialogul și subminează ordinea de drept.

Amintim că acum o zi, președintele Dodon a discutat cu liderul separatist Vadim Krasnoselski privind reluarea circulației persoanelor în Zona de Securitate, ajungând la un acord verbal în acest sens. Președintele moldovean l-a și mulțumit cordial pe Krasnoselski pentru consensul la care au ajuns cei doi. 

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.