Acasă Istorii din spatele culisei PAS denunță ilegalități la Moldsilva: „Se taie cu 40% mai mult lemn...

PAS denunță ilegalități la Moldsilva: „Se taie cu 40% mai mult lemn decât limita autorizată de Guvern”. Reacția Agenției

0

Mai mulți deputați ai formațiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) vor crea un grup de lucru care să investigheze pretinse ilegalități la Agenția de stat „Moldsilva”. Anunțul a fost făcut de deputatul Radu Marian, care susține că în pădurile din țară se taie cu 40% mai mult lemn decât limita anuală autorizată de Guvern, transmite SafeNews.ms cu referire la cotidianul.md.

Din grupul de lucru parlamentar vor face parte deputații PAS Vladimir Bolea, Galina Sajin, Lilian Carp, Ion Groza și Radu Marian, care vor efectua o investigație privind gestionarea fondului forestier de către Moldsilva. În cadrul acestui grup de lucru se va solicita implicarea CNA, SIS, Inspectoratului pentru Protecția Mediului și experți în domeniu.

„Veniturile din vânzarea acestui lemn tăiat ilegal se ridică la cel puțin 127 milioane de lei, dintre care un jumătate ar merge către șefii ocoalelor silvice și conducerii centrale Moldsilva, protejată de PSRM. „Дележка дин делянкэ” (așa este poreclit procesul) pentru lemnul tăiat ilegal s-ar face în felul următor:
– 25% pădurarului
– 25% inginerului și șefului de ocol
– 50% – șefului de Întreprindere și conducerii Moldsilva”, susține deputatul. 

Solicitat de Cotidianul, directorul Agenției „Moldsilva”, Dumitru Cojocaru, a declarat că nu dorește să comenteze acuzațiile deputatului Radu Marian, menționând că toți angajații din cadrul instituției își îndeplinesc atribuțiile de serviciu în limitele legii.

„Piar politic nu se face în silvicultura, toți oamenii lucrează cinstit și facem totul legal. Ceea ce spune el (n.red. Radu Marian), sunt aberații, a spus Cojocaru.

„Deputatul a mai avut „asemenea intenții”, noi l-am acționat în instanță și așteptăm să vedem ce va spune justiția”, a adăugat directorul Moldsilva. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.