Acasă Alegeri 2020 Dodon „folosește toate mijloacele ILEGALE pentru a frauda aceste alegeri”. Fost ministru...

Dodon „folosește toate mijloacele ILEGALE pentru a frauda aceste alegeri”. Fost ministru al Justiției: ”Pădurarii sunt amenințați, iar deținuților li se promit amnistii și reducerea pedepselor ”

0

Ex-ministru al Justiției, Olesea Stamate atenționează că, Igor Dodon „folosește toate mijloacele -ilegale- pentru a frauda aceste alegeri”. Prin intermediul unei postări pe pagina sa de facebook Stamate, informează că pădurarii sunt amenințați, iar deținuților li se promit amnistii și reducerea pedepselor.

 Presiuni pe angajații structurilor desconcentrate, amenințări in adresa pădurarilor care refuza sa participe la schemele lor mârșave. Această postare e despre cei care chiar nu prea au dreptul de a alege. Despre deținuții din penitenciare. Despre cei cărora drepturile elementare nu le sunt garantate in aceasta țara, și cei care nimeresc in penitenciar, au puține șanse la reeducare și resocializare. De cele mai multe ori părăsesc instituția penitenciară mai Înrăiții, și deloc pregătiți pentru a se încadra in societate” a scris ex-ministru justiției.

Mai mult decât atât, fostul ministru susține că s-au dat ordine pentru amnistii și reducerea pedepselor unor tipuri de infracțiuni dacă la alegerile din 1 noiembrie vor vota cu Igor Dodon.

De citeva luni ministru și adjunctul sau promit, direct și indirect, amnistii și reducerea pedepselor pentru anumite tipuri de infracțiuni – doar sa-i convingă pe deținuți sa voteze cu Dodon. Demcenco- adjunctul ANP – da ordine șefilor de penitenciare sa mobilizeze deținuții sa voteze Dodon, dacă aceștia vor sa fie “bine” in continuare.
Care bine, stimați deținuți? Și-au bătut joc de voi creând un sistem criminal in interior penitenciarelor, unde pentru fiecare cerere absolut legală de-a dumneavoastră trebuie sa plătiți? Sa vedeți cum se eliberează înainte de termen doar cei care “au aranjat” cu conducerea, iar cei care chiar ar merita sa fie eliberați înainte de termen – li se mureaza dosarele cu anii? Când va lasa fără asistenta medicală elementara, voi, cei care nu va puteți adresa la medic, așa cum putem noi, cei care suntem in libertate… moartea băiatului de 26 de acolo vine. Acest “bine” vreți sa continue? ” a adăugat Stamate.

În context, Stamate îndeamnă deținuții să nu-și vândă votul.

„Eu cred ca e timpul sa alegem conducători care cor restabili dreptatea și justitia in țara. Așa încât nici o persoana nevinovata sa nu fie condamnata, legea sa fie egala pentru toți, iar cei care sunt privați de libertate sa nu fie forțați sa-și piardă demnitatea și sa fie cu adevarat ajutați sa se reintegreze in societate. Nu va vindeți votul pentru un pachet de țigări și unul de ceai. Nu mai votați pe cei care va țin in mizerie, ca așa va pot controla” a conchis ex-ministrul Justiției.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2713775508884148&id=2300751750186528

Astăzi, 30 octombrie 2020, deputații Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco și Veronica Roșca s-au adresat Curții Constituționale în urma încălcării Constituției, de către Igor Dodon, potrivit cărora, ultimul folosește resursele statului în interes personal.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.