Acasă Anticipate 2021 Diaspora, despre ultima hotărâre a CEC-ului: Ne simțim trădați

Diaspora, despre ultima hotărâre a CEC-ului: Ne simțim trădați

0

Unii cetățeni aflați peste hotare s-au arătat dezamăgiți de ultima hotărâre a Comisei Electorale Centrale (CEC), care a decis deschiderea a 139 de secții de vot în diasporă la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent. Este și cazul preşedintei Asociaţiei „AssoMoldave”, din Roma, Italia, Tatiana Nogailîc și a unui tânăr moldovean stabilit în Marea Britanie, Dumitru Vicol.

În cei 20 de ani de când se află în Italia, Tatiana Nogailîc a spus că de fiecare dată a mers la vot.

„Ceea ce s-a întâmplat pe noi ne-a șocat. Practic, ne simțim trădați. Ne simțim că ni s-a încălcat un drept”, a spus femeia, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră”, de la TV8.

Tatiana Nogailîc a acuzat autoritățile că moldovenilor de peste hotare li se încalcă dreptul la vot, iar cetățenii din Italia se simt profund dezamăgiți de această situație.

De cealaltă parte, Dumitru Vicol a spus că este gata să stea și 8 ore în rând, doar pentru a-și putea exercita votul în Marea Britanie.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.