Acasă Istorii din spatele culisei Detalii despre tânărul care s-a aruncat în gol: A fost umilit de...

Detalii despre tânărul care s-a aruncat în gol: A fost umilit de colegi

0

Noi detalii în cazul tânărului care și-a pus capăt zilelor aruncându-se de la etajul 22 al unui bloc de locuit din capitală.

Potrivit coordonatoarei Programului Lobby și Advocacy a Drepturilor LGBT din cadrul Centrului GENDERDOC-M, Angelica Frolov, minorul care s-a sinucis s-a simțit toată viața fetiță, fapt pentru care a fost supus bullying-ului și violenței din partea colegilor.

„Adolescenta trans despre care am scris ceva timp în urmă, care a fost supusă bullying-ului și violenței din partea colegilor, ieri s-a sinucis. În aproape două luni de când am cunoscut-o și a început să vină la noi, a început să zâmbească, să-și facă prieteni. Dar, cu părere de rău, nu ne-a dat suficient timp să o putem convinge că această viață merită să o trăiești și cu siguranță va putea fi fericită și iubită.
Noi nu știm care a fost acea ultimă picătură, ne doare inima pentru mama ei care se zbătea să o ajute să treacă prin această perioadă complicată. 
Te vom ține minte, dragă F”, a scris Angelica Frolov.

Despre această adolescentă trans  s-a scris în luna februarie, atunci când aceasta a fost agresată de către colegii săi de școală.

Atunci, colegii de clasă au fugărit-o, au dat-o jos, au mers peste ea și la sfârșit s-au urinat peste corpul ei. 

„Fata a leșinat de la șocul prin care a trecut, iar când și-a revenit nu ținea minte cine erau acei colegi.
Administrația școlii a spus că nu poate depista vinovații și că, de fapt, însăși fata este vinovată, pentru că arată așa cum arată și cel mai bine ar fi să-și retragă documentele din liceu.
Mama a decis că cel mai bine este să ia copilul din liceu”, anunța atunci Angelica Frolov.

La 21 februarie 2022, Inspectoratul General al Poliției s-a autosesizat pe acest caz în regim de urgență și a declarat că ”deja au fost dispuse spre examinare toate circumstanțele cazului”.

Până în prezent, rezultatele acestui caz nu au fost anunțate.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.