Acasă Exclusiv EXCLUSIV // DOC// Stoianoglo, între VORBE și REALITATE: Natalia Politov-Cangaș NU a...

EXCLUSIV // DOC// Stoianoglo, între VORBE și REALITATE: Natalia Politov-Cangaș NU a mai ajuns pe banca acuzaților în dosarul ”furtul miliardului”

1

La o distanță de mai bine de două luni, de când procurorul general, Alexandr Stoianoglo anunța cu mare fast că urmărirea penală în cazul implicării băncii Victoriabank în furtul miliardului a fost încheiată, iar cauza penală va ajunge în curând pe masa judecătorilor, starea lucrurilor însă nu a evoluat. Ba din contra. Urmărirea penală în privința fostei președintă a Comitetului de Direcție a instituțiției bancare, Natalia Politov-Cangaș, despre care Stoianoglo spunea că a fost trimisă pe banca acuzaților a fost prelungită.

O decizie în acest sens a fost adoptată, luni, 9 noiembrie, după ce Judecătoria Chișinău cu sediul Ciocana a decis admiterea plângerii depusă în interesul Nataliei Politov-Cangaș, împotriva actelor ilegale ale organului de urmărire penală.

Amintim că potrivit lui Alexandr Stoianoglo, în dosarul „Victoriabank” figurează instituția bancară, în calitate de persoană juridică, învinuită de spălare de bani. Totodată, are calitatea de învinuit și fosta președintă a Comitetului de Direcție a instituțiției bancare. Natalia Politov-Cangaș este cercetată în stare de libertate, pentru escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani în interesul unei organizații criminale.

Procurorul general a declarat că prejudiciile în acest caz urmează să fie recuperate prin intermediul bunurilor, în valoarea de 1,9 miliarde de lei, puse recent sub sechestru. Este vorba de 54 de mașini, 24 de imobile, 4 autospeciale și 114 valori imobiliare.

„Prin aplicarea sechestrului, procurorii urmăresc scopul reparării prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunilor, cu eventuala confiscare specială a acestora, în folosul statului. Menționăm că, sechestrele aplicate nu vor influența activitatea cotidiană a instituției bancare”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

Totodată, Alexandr Stoianoglo a anunțat că Procuratura Generală investighează activitatea instituției bancare și gestionarilor ei de atunci, adică din anul 2014. Aceștia sunt suspectați  că sunt implicați în sustragerea banilor statului, de aproape 2,3 miliarde de lei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.