Acasă Uncategorized Cutremur în largul insulelor Tonga, zonă distrusă de erupția vulcanică

Cutremur în largul insulelor Tonga, zonă distrusă de erupția vulcanică

0

Un seism cu magnitudinea 6,2 a fost înregistrat, joi, în largul Insulelor Tonga, un arhipelag devastat, la jumătatea lunii ianuarie, de o erupţie vulcanică urmată de un tsunami, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS), potrivit AFP.

Cutremurul s-a produs la ora 06:40 GMT la o adâncime de 14,5 kilometri, la o distanţă de 219 kilometri nord-vest de oraşul Pangai, de pe insula Lifuka, transmite SafeNews.md cu referire la Protv.ro.

Deocamdată nu au fost raportate pagube materiale şi se pare că seismul nu a fost resimţit în Tonga sau în Insulele Fiji, aflate în apropiere.

Această regiune din Oceanul Pacific a cunoscut o activitate seismică zilnică după erupţia vulcanului subacvatic Hunga Tonga-Hunga Ha’apai pe 15 ianuarie.

Erupţia vulcanului, situat la aproximativ 65 de kilometri nord de capitala statului insular Tonga, Nuku’alofa, a provocat un tsunami care a afectat 85% din populaţia arhipelagului, potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Această catastrofă “fără precedent” a provocat moartea a trei persoane în Tonga şi a altor două pe plajele din Peru, ca urmare a valurilor tsunami.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.