Acasă Social COVID-19: Ministerul Sănătății anunţă că o persoană este în stare extrem de...

COVID-19: Ministerul Sănătății anunţă că o persoană este în stare extrem de gravă. A fost intubată

0

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat în dimineața de luni, 16 martie, că o persoană infectată cu coronavirus este în stare extrem de gravă. A fost necesar să fie intubată (explicație: intubația este o procedură care implică introducerea unui tub în căile respiratorii ale unui pacient) informează realitatea.md.

Numărul de cazuri confirmate rămâne același – 23.

„Din 23 de cazuri confirmate, statut de import au 13, local – 10. Cu regret, după cum am anunțat ieri, avem înregistrat primul caz de infectare a unui copil de 8 ani. Când avem transmitere locală, este vorba despre apropiații cu care au contactat cei diagnosticați cu coronavirus. Avem focare: mama, tata, feciorul și soacra, nora și încă o persoană suspectă”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Potrivit oficialei, trei persoane infectate cu coronavirus au o stare satisfăcătoare, iar altele 19 – sunt într-o stare medie, înregistrându-se un anumit progres de însănătoșire.

„Este o persoană care are respirație asistată. Medicii fac tot ce-i posibil pentru a-i salva viața. Pe această cale țin să le mulțumesc foarte mult. Cu privire la o femeie din Cantemir care a decedat. Inițial, s-a indicat un sat pe rețelele sociale, pe urmă altul. În prezent, cauza decesului nu este determinată de expertiza medico-legală ci de pseudoexperți. Persoana a decedat de la ictus cerebral”, a adăugat ministra, făcând apel la stoparea dezinformării.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.