Acasă Social BAC 2021 // Numărul absolvenților care vor susține examenele, în scădere

BAC 2021 // Numărul absolvenților care vor susține examenele, în scădere

0

Mai puţini absolvenţi vor susţine examenele de bacalaureat în 2021, decât în anii precedenţi. Potrivit Infotag, acest lucru a fost anunţat miercuri de către Comisia Naţională de Examinare.

Potrivit acestor date, pentru sesiunea de examene din 2021 s-au înregistrat 16 773 de candidaţi. În 2020 au fost 17 305 candidaţi, în 2019 – 17 442; în 2018 – 18 357 de persoane. Alţi 185 de candidaţi au fost înregistraţi după ce nu au susţinut examenele din anii precedenţi.

Examenele de bacalaureat vor avea loc în perioada 4 – 22 iunie 2021. Pentru desfăşurarea examenelor vor fi deschise 93 de centre, dintre care 31 vor fi în Chişinău. La sesiunea anterioară, au avut loc examene în 88 de centre de bacalaureat.

În 2020 din cauza crizei pandemice bacalaureatul a fost anulat. Diplomele de absolvire au fost eliberate în baza mediilor anuale în timpul studiilor la licee. 

Anul acesta, deputaţii din majoritatea parlamentară au înregistrat o iniţiativă similară, dar Legislativul nu a avut timp să adopte proiectul de lege, deoarece a fost semnat decretul cu privire la dizolvarea Parlamentului. 

Ministerul Educaţiei a declarat că nu este nevoie să fie anulate examenele, deoarece există toate condiţiile necesare pentru ca acestea să aibă loc în siguranţă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.