Acasă Social Consiliul Bătrânilor din Găgăuzia: Scumpirile pot provoca migrații

Consiliul Bătrânilor din Găgăuzia: Scumpirile pot provoca migrații

0

Membrii Prezidiului Consiliului Bătrânilor din Găgăuzia sunt îngrijorați de creșterea multiplă a tarifelor la gazele naturale și a prețurilor la produsele alimentare. Potrivit membrilor Consiliului, acești factori ar putea înrăutăți situația materială a populației generale și pot provoca un nou val de migrație.

Îngrijorările au fost expuse în cadrul unei întrevederi cu bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

În acest context, guvernatorul Găgăuziei a menționat că autoritățile regionale acordă o atenție deosebită problemei emigrării tinerilor și creării unor noi locuri de muncă.

„Vom putea menține tânăra generație în Găgăuzia doar dacă îi ajutăm să obțină o meserie solicitată și plătită pe piața muncii. În acest sens, continuăm să investim în educație și ne concentrăm eforturile pe construcția Colegiului Industrial și deschiderea IT-Hub-ului. În același timp, se depune efort amplu pentru a atrage investitori care sunt gata să-și deschidă sau să-și transfere unitățile de producție în Găgăuzia. Și vedeți deja primele rezultate ale acestor lucrări”, a menționat Irina Vlah.

Guvernatorul Găgăuziei i-a informat pe bătrâni și despre inițiativele anti-crize înregistrate la Guvern de majorare a salariilor medicilor și cadrelor didactice, de alocare de fonduri suplimentare pentru alimentația copiilor și plata facturilor la gaze pentru instituțiile bugetare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.