Acasă Sport Căpitanul naționalei Austriei, desemnat cel mai bun fotbalist al țării

Căpitanul naționalei Austriei, desemnat cel mai bun fotbalist al țării

0

David Alaba, fundaşul echipei spaniole de fotbal Real Madrid, a fost desemnat Jucătorul Anului în Austria, pentru a opta oară în cariera sa, în baza votului antrenorilor din această ţară, informează EFE.

„Este un premiu incredibil de frumos şi sunt foarte recunoscător pentru el’, a declarat Alaba, în vârstă de 29 ani, conform agenţiei austriece APA, organizatoarea galei, transmite SafeNews.md cu referire la Agerpres.

Anul 2021 „a fost unul foarte special, frumos şi emoţionant, pentru că am acceptat o nouă provocare după 13 ani şi am trecut de la Bayern Munchen la Real Madrid.

A fost un pas mare pentru mine ca persoană, inclusiv în afara terenului”, a declarat cu această ocazie apărătorul austriac.

David Alaba este fotbalistul care a fost votat de cele mai multe ori Jucătorul Anului în Austria, însă este pentru prima oară când primeşte această distincţie sub culorile clubului Real Madrid.

În 2021, el a devenit campion al Germaniei cu Bayern Munchen, acesta fiind cel de-al 27-lea şi ultimul trofeu cucerit alături de gruparea bavareză, înainte de a semna cu gruparea de pe Santiago Bernabeu, unde a devenit rapid unul dintre stâlpii apărării madrilenilor.

Şapte dintre cei 12 antrenori din prima ligă austriacă l-au votat pe Alaba drept cel mai bun fotbalist din Austria în acest an.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.