Acasă Justiţie ULTIMA ORĂ! Procuratura Anticorupție informează că Veaceslav Eni, directorul „Termoelectrica” este bănuit...

ULTIMA ORĂ! Procuratura Anticorupție informează că Veaceslav Eni, directorul „Termoelectrica” este bănuit de îmbogățire ilicită

277
0
ads

Procuratura Anticorupție anunță că la 24 noiembrie 2021, a fost recunoscut și audiat în calitate de bănuit directorul general al SA „Termoelectrica”, societate pe acțiuni cu capital integral de stat, în cadrul unei cauze penale pornită conform art.330/2 alin.(1) din Codul penal – îmbogățirea ilicită.

În cadrul urmăririi penale, au fost acumulate probe din care rezultă o bănuială rezonabilă că în perioada 2015-noiembrie 2021, cheltuielile bănuitului, personal și prin intermediul unor terți au depășit veniturile înregistrate cu 3 849 796 lei. La fel, în perioada 2015-noiembrie 2021, bănuitul, personal și prin intermediul persoanelor terțe, a înregistrat în proprietate 10 bunuri imobile și 2 mobile în valoare de circa 6 602 988 mln lei, a dobândit în proprietate două apartamente, precum și un automobil de marca Hyundai Tucson, fabricat în anul 2021, a căror valoare estimativă totală este de circa 991 341 lei.

 În context, Procuratura Anticorupție informează că desfășoară acțiuni procesuale și în alte procese penale ce vizează abuzul de serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu comise de acesta și alte persoane responsabile din cadrul SA„Termoelectrica” în perioada 2019-2021.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here