Acasă Istorii din spatele culisei Autoritățile de la Chișinău încă nu au primit un răspuns oficial de...

Autoritățile de la Chișinău încă nu au primit un răspuns oficial de la INTERPOL privind anunțarea în căutare internațională a lui Platon și Cavcaliuc

0

La mai bine de două luni de când autorităţile Republicii Moldova au solicitat Interpolului să-i anunţe în căutare internaţională pe controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon şi fostul şef adjunct al Inspectoratului General de Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc, reprezentanții de la Lyon încă nu au oferit un răspuns în acest sens colegilor din țara noastră.

Viorel Țentiu, șeful Biroului Național Central Interpol din Republica Moldova a declarat pentru Replica Media că noi informații pe cazul relatat nu sunt.

„În prezent, sunt în proces de examinare solicitările înaintate de organele de drept din Republica Moldova. În aceste condiții, noi informații noi deocamdată încă nu avem”, a comunicat Țentiu.

Fiind întrebat dacă ar fi un termen potrivit căruia autoritățile de la Chișinău ar putea primi răspuns, șeful biroului Interpol din Moldova a precizat că „nu există așa ceva”.

„Termenul nu este stabilit de cadrul legal. Avem ca exemplu cazul lui Ilan Șor, care o solicitare în acest sens a fost emisă încă în 2019”, a mai adăugat Țentiu.

Amintim că, la sfârșitul lunii august, Biroul Interpol din Moldova a solicitat ca omul de afaceri controversat, Veaceslav Platon și fostul șef al poliției din Republica Moldova, liderul PACE Gheorghe Cavcaliuc să fie dați în căutare internațională.

Ultima oară, cei doi au fost observați la Londra unde se plimbau nestingherit pe străzile capitalei Marii Britanii.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.