Acasă Istorii din spatele culisei Angajații Centrului Național de Medicină Urgentă din sectorul Botanica confirmă că nu...

Angajații Centrului Național de Medicină Urgentă din sectorul Botanica confirmă că nu sunt echipați corespunzător

0

Un grup de angajați de la Centrul Național de Medicină Urgentă din sectorul Botanica confirmă declarațiile făcute de Eugeniu Cebotari, tânărul care a postat ieri un material video în care a descris echipamentul specialiștilor de la ambulanță. Astfel, specialiștii medicali antenționează Ministerul Sănătății să ia toate măsurile necesare. în caz contrar, spuncă vor reacționa la alt nivel. 

„Confirmăm materialul video postat de colegul nostru Eugeniu Cebotari, privind echipamentul de protecție. Cu părere de rău, echipamentul pe care îl dispunem este asemănător celui prezentat. Dorim ca Ministerul Sănătății să întreprindă măsuri urgente refitor la echipamentul de protecțiepentru colaboratorii medicali din prima linie. Câteva detalii referitor la echipamentul de protecție:

1. Ochelarii de protecție care sunt de unică folosință, suntem nevoiți să să îi returnăm pentru afi dezinfectați, însă nu avem dovada de sterilitate la următoarea folosire. 

2. Măștile de protecție nu corespund la standartele de protecție;

3. Mănușile nu corespund echipamentului. Nu corespund manjeta costumului.

Din cele stipulate că personalul medical infectat nu a respectat regulile de protecție dirim în primul rând să ne asigurați cu echipament care corespunde normelor de protecție. În caz contrar, dacă nu se întreprind măsuri, noi suntem pregătiți să reacționăm la alt nivel”, se arată în declarația comună postată pe facebook de angajații Centrului Național de Medicină Urgentă din sectorul Botanica. 

Precizăm că un angajat al Serviciului de Medicină Urgentă a postat pe Facebook imagini video în care arată calitatea măștilor din doatrea echipei. Din imagini se vede calitatea joasă a acestora. Mai mult, din spusele tânărului, medicii sunt nevoiți să lucreze cu mănuși care se pot rupe ușor, iar ochelarii de protecție sunt prelucrați și refolosiți.

Ulterior, tânărul a șters materialul video, iar astăzi l-a publicat din nou pe pagina sa de facebook. Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) a venit  cu o reacție prin care susține că măștile de proteție pe care le folosesc lucrătorii medicali corespund cerințelor. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.