Acasă Istorii din spatele culisei DOC// Procurorul general a mințit Comisiei ”Laundromat”? Grigoriu: ”Stoianoglo nicidecum nu putea...

DOC// Procurorul general a mințit Comisiei ”Laundromat”? Grigoriu: ”Stoianoglo nicidecum nu putea afla din presă despre Laundromat”

1

Stoianoglo nicidecum nu putea afla din presă, despre subiectul tranzacțiilor suspecte în proporții deosebit de mari! Este afirmația președintelui Comisiei Laundromat, Inga Grigoriu. Reacția vine după ce deputatul a aflat că în anul 2013, actualul procuror general, Alexandr Stoianoglo, era președinte de comisie și, respectiv, membru în cadrul CSS.

Studiem acum dosarele comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, anii 2010–2014. Ne-a captat atenția această ședință, datată cu a. 2013. Despre ce anume a informat comisia domnii de la SIS, CNA și PG? Ce s-a spus în cadrul ușilor închise? Vă reamintesc că președinte de comisie era dn Stoianoglo și, respectiv, membru în cadrul CSS, a scris Inga Grigoriu, pe pagina sa de facebook.

În acest sens, Grigoriu a atașat și copia unui proces verbal, care confirmă acest fapt. Mai mult aceasta a declara că actele respective au fost desecretizate de ex-președintele Nicolae Timofti, începând cu a. 2012, iar în cadrul CSS se discuta, totuși, despre subiectul tranzacțiilor suspecte în proporții deosebit de mari.

Deci, dn Stoianoglo nicidecum nu putea afla din presă, așa cum ne-a relatat în scris. Mai multe detalii la acest subiect ne-ar putea oferi dn Bălan, ex-director SIS care are deja invitația Comisiei Laundromat de a participa în cadrul audierilor publice”, a punctat Grigoriu. 

Grigoriu menționează că Comisia Laundromat va încerca să afle mai multe detalii de la fostul director SIS, Mihai Balan, pe care l-a invitat pentru a participa în cadrul audierilor publice.

SafeNews.md precizează că la 18 ianuarie curent, procurorul general Alexandr Stoianoglo a oferit răspunsuri la întrebările cerșite de către Comisia parlamentară de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la spălarea banilor în proporții deosebit de mari prin intermediul judecătorilor și instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova.

Atunci Inga Grigoriu a ținut să specifice faptul că răspunsurile prezentate încă o dată accentuează perpetuarea stării de impunitate și lipsa de responsabilitate în fața cetățenilor. Din documentul prezentat de președintele comisiei, Inga Grigoriu, relevă un dezinteres total al procurorului general la subiectul pus în discuție, fiind folosite deseori formulările: Nu cunosc… nu-mi amintesc…

anterior, Comisia parlamentară de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la spălarea banilor în proporții deosebit de mari prin intermediul judecătorilor și instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova, condusă de deputatul Inga Grigoriu a încercat să-l audieze pe Procurorul General, Alexandr Stoianoglo. Acesta, însă, nu s-a prezentat la discuții, ignorând invitația.

Ulterior, membrii Comisiei au decis să adreseze întrebările în scris șefului de la Procuratura Generală, Alexandr Stoianoglo.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.